Miért álmodunk?

Figyelt kérdés
2009. júl. 24. 23:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%

Hetente van egy ilyen kérdés, örülök, hogy ilyen jól tudod használni a keresőt, remélem visszaköszön még álmaidban.

Röviden és tömören a válasz az: hogy senki sem tudja biztosra a világon. Az agyról napról napra többet tudunk meg, de sajnos még mindig kicsi a tudásunk. Vannak elméletek, egyik sem áll meg két lábon.

2009. júl. 25. 01:27
 2/12 anonim válasza:
65%
Miért szavaztátok le az előttem szólót? Talán nem volt igaza?
2009. júl. 25. 15:13
 3/12 anonim válasza:
78%

Egyikőtöknek sincs igaza.

Azért álmodunk, mert az agyunk, vagyis a tudatalattink dlgozik. Feldolgozza szelektálja a napi információkat. De nem tudhatod meg ezeket. Az álom is csak rejtett képekben tartalmazza ezeket, amelyek segítenek a múlt, a jelen, és a jövő feldolgozásába, megismerésében, a lehetőségek felkutatásában. Menj el egy táltoshoz, ha többet akarsz tudni, és végeztess el egy regressziós gyakorlatot. Vagy vedd meg Kovács András Nagy Táltoskönyvét, bár szerintem az előbbi jobb tanács, és csak utána jöhet a könyv. :)

Sok szerencsét. Lady Tiger

2009. júl. 25. 16:12
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
Rudolf Steiner (svájci filozófus-ezoterikus-tudós volt) amikor alszunk, az energiamezőnk felső része elhagyja a testünket. Kihúzódik a testből, és kalandokat él meg a "Lelki Univerzumban" azután visszajön. Egy vázlatos rajz is van az egyik könyvében erről.
2009. júl. 25. 20:45
 5/12 anonim ***** válasza:
58%

[link]

Ezen belül van egy Álomkép és Világkép c. jó kis írás.

2009. júl. 25. 20:57
 6/12 anonim ***** válasza:
59%
Jó kis okkult szemét. Jó kis gyerekmese.
2009. júl. 26. 07:58
 7/12 anonim válasza:
73%
Igen, ezek mind gyerekmesék. Egy elmélet sem tudja még pontosan igazolni, miért is álmodunk. Azt meg nem értem, hogy hogy állhat tőletek ilyen távol a logika... Az első válaszadót 57-ra leszavaztátok, engem meg 27-re. pedig ugyanazon a véleményen voltam mint ő.
2009. júl. 26. 16:29
 8/12 anonim válasza:
90%

Éjszaka kétféle alvási szakasz váltogatja egymást.

Az egyik az álomtalan alvás. Ilyenkor izmaink teljesen lazák, mélyen alszunk.

A másik az álmodó alvás: izmaink megfeszülnek,

szemgolyónk a lehunyt szemhéj alatt ide-oda jár. Miközben álmodunk, voltaképpen mindazt végigéljük, ami ébren történt velünk, csak összevissza, eltorzítva a valóságot, a képzelettel keverve. Ahogy a gyomor a megrágott ételt, olyasféleképpen emészti meg az agy éjjel a nappali élményeket.

2009. júl. 26. 17:21
 9/12 anonim válasza:
41%
Méééég leszavazást, mééég :D Istenem de barmok vagytok
2009. júl. 28. 13:00
 10/12 anonim válasza:
nyaaa
2010. máj. 14. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!