Mi valójában az álom és miért álmodunk?
Figyelt kérdés
én azt gondolom hogy az agy mindig kap új információkat és éjszaka szépen ezeket kiválogatja ami kell azt elraktározza ami meg nem azt szépen kilöki és ezért felejtünk el dolgokat2009. nov. 25. 13:58
1/2 A kérdező kommentje:
azt elfelejtetem szerintetek helyénvaló az elméletem és ti mit gondoltok ?
2009. nov. 25. 14:08
2/2 anonim válasza:
Oké, amit mondasz tegyük fel, hogy igaz. De mi köze ennek az álmodáshoz? Az agy csinál egy csomó mindent, amiről neked nincs tudomásod. Te, mint személy csak azt tapasztalod meg, amit az agyad odaenged a tudatnak, és ez sokkal kevesebb, mint gondolnád :)
Amúgy az álomra legtöbbször nem emlékszünk, így irreleváns, hogy tulajdonképpen megtörténik-e a konkrét álmodás, azaz tudatosulnak a képek, egyéb benyomások, vagy nem is jut el a tudatig a dolog. Amire emlékszik az ember az egy nagy, kavargó érzethalmaz ami felébredéskor kap "értelmet", mert az agy mindig, mindenre mintát akar illeszteni, hogy tudja értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!