Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A németek hogy szoktak általáb...

A németek hogy szoktak általában beszélni?

Figyelt kérdés

Én pár mondatra céloztam mint például:jó napot,viszlát - szép napunk van-jó idő van - hogy vagy?/És te hogyvagy? - köszönöm a vacsorát/ebédet,finom volt...nagyon ízlett. -Köszönöm hogy itt lehettem.

Így ezekre lennék kíváncsi.

2012. aug. 18. 17:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Jó napot: Guten Tag! Ausztriába Grüß Gott! (szinte mindig ezt használják, ha kimégy Ausztriába, ne lepődj meg, jelentése isten hozta)

Jó reggelt: Guten Morgen!

Jó estét: Guten Abend!

Jó éjt: Gute Nacht!

Viszlát: Aufwiedersehen! Ausztriába: Aufwiederschauen!

Szia! (Csak búcsúzáskor, tegezés esetén: Tschüß!

Szép napunk van: Wir haben schönen Tag.

Szép időnk van: Wir haben schönes Wetter.

Hogy vagy: Wie geht es dir? /Wie geht's?

Hogy van (magázó forma): Wie geht es Ihnen?

És te/maga? Und du/Sie?

Köszönöm a vacsorát/ebédet, finom volt:

Ich danke für Abendessen/Mittagessen, das war fein.

Nagyon izlett: Es hat mir sehr geschmeckt.

Köszönöm, hogy (ma)itt lehettem!

Herzlichen Dank, dass ich heute hier sein konnte.

2012. aug. 18. 19:51
 12/19 anonim ***** válasza:

[link]

Kattints a képekre, vagy a narancssárga nyílra.

Várni kell a betöltésre. A nyíllal keresgélhetsz a nyelvleckék között.

Ha egy oldal betöltött, rákattintasz a képre, vagy a szövegre és a kiejtést is meghallgathatod.

Üdv.

2012. aug. 18. 21:05
 13/19 anonim ***** válasza:
A 2. válaszoló vagyok, annyira nincs nagy eltérés a magyar és német beszédben, már ami a szokásokat illeti, a nyelvet tekintve én mindig úgy állok hozzá, hogyha van egy bonyolult mondat azt megpróbálom leegyszerűsíteni és úgy lefordítani: Megismerkedtem az anyukáddal, leegyszerűsítve úgy mondanám, hogy megismertem őt--> Ich habe deine Mutter kennengelernt.
2012. aug. 18. 21:29
 14/19 anonim ***** válasza:

A "Wie geht's?-re a válasz: "Danke,(es geht mir) gut." A visszakérdezés pedig: Und dir? És nem "Und du?"

(Hogy vagy? Köszönöm, jól (vagyok). És te?)

Ha konkrét mondatokat szeretnél megkérdezni, arra biztos kapsz válaszokat, de hogy hogyan beszélnek általában, arra egy nyelvtanfolyam kellene.

2012. aug. 19. 21:57
 15/19 anonim ***** válasza:
53%

"visszakérdezés pedig: Und dir? És nem "Und du?" "

Az "Und du?" is teljesen elfogadott, az egy dolog, hogy nyelvtanilag nem ez lenne, ettől függetlenül elég gyakran használják.

2012. aug. 20. 20:05
 16/19 anonim ***** válasza:

A buták között elfogadott az "Und du?" Az okosabbja "Und dir?"-al kérdez vissza!

----

Wie gehts dir? Mir geht es gut! Danke für die Nachfrage. Und dir? Es geht mir auch gut. Dann ist alles paletti!

2012. aug. 21. 20:49
 17/19 anonim ***** válasza:
Ezek szerint az osztrákok fele buta.
2012. aug. 21. 21:09
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Megszámoltad? Honnan tudod, hogy a fele?

Egyébként a hétköznapi nyelvben gyakran nem tartják be a nyelvtani szabályokat (hanyagságból, vagy mert így könnyebb), de attól még helytelen, és nem ezt kell megtanítani annak, akinek ez még új.

Másrészt pedig valószínűleg tudják, hogy hogy kellene mondani. Ilyen a magyarban is pl. a -ba,-be rag használata a -ban,-ben helyett.

2012. aug. 23. 09:54
 19/19 anonim ***** válasza:
Ezek szerint annak kell örülni, hogy fél ausztria még okos!...:))))
2012. aug. 23. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!