Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Eszembe jutott egy új találmán...

Eszembe jutott egy új találmány, amit valóra szeretnék váltani, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap gondolkodtam,hogy hogyan könnyíthetnénk meg a bevásárlást,és eszembe jutott egy vadi új találmány,ami megkönnyítené a bevásárlást...

HOGYAN LEHETNE AZ ELKÉPZELT TÁRGYBÓL KÉZBEN FOGHATÓT KÉSZÍTENI/TETNI?

2012. júl. 31. 12:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, én azért jók értelmeztem a kérdésed.

Az agyhullámok letapogatásában folyamatosan folynak a fejlesztések. Gyógyászatban öntudatuknál lévő, de kommunikálni nem képes embereknél használnak egy gépet. Ez figyeli az agyhullámokat, miközben a betegnek "igen"-t, vagy "nem"-et kell gondolnia. Az ezek közti különbséget a gép megjegyzi, így eldöntendő kérdésekre tud felelni a beteg.

Manapság Stephen Hawkingnak szeretnének új beszédszintetizátort, ami a gondolatait szólaltatná meg. Tehát kb. itt tartunk most.

Ha egy elektronikus modellt tudnánk készíteni egy általad elképzelt tárgyról, akkor a következő lépés a megvalósítás. A 3D nyomtatás már létezik, de nagyon drága, ám itthon is lehet cégektől kérni egyéni megrendelést. Általában még csak egyfajta anyagból készülnek - fémet például legjobb tudomásom szerint még nem lehet, azt hiszem, speciális anyagot használnak erre a célra.

Továbbá ha egy összetett eszközről lenne szó, a mozgó részeket külön-külön kellene elkészíteni, amihez persze ismerned kell az eszköz működését. Kenyeret, tejet, csokoládét pedig ne is várj még a közeljövőben. Talán a molekuláris technika egyszer azt is megoldja.

2012. júl. 31. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!