Mit tudsz az alkimiarol?
Figyelt kérdés
Mar gyermekkoromban is erdekelt az alkimia miutan hallottam rola es mivel animefan vagyok nezem a Fullmetal Alchemistet.Ferreertes ne essek tudom h nem ugy nez ki az alkimia mint a mesekben,de kis olvasa utan megtudtam h a bolcsek kove esmeg minden valos,legalabbis az alkimistak meglatasa szerint.Tud valaki valami erdekeset?PL:attoresek,vagy az abrak jelentese?2012. júl. 25. 14:33
11/14 A kérdező kommentje:
Erdekes ez a pisas dolog.Tudtam h fertotlenito de nem gondoltam h ennyire elterjedt gyogymodnak szamit.A masik dolog h meg szep h nem konyitok az alkimiahoz,ezert olvasgatok es kerdezoskodok, es az elso valasz az arannyal kapcsolatban olyan volt mintha azt mondana h csak az arany erdekelte az alkimistakat.Teny h az alkimistak szerint a bolcsek kove nelkul nem lehet aranyat csinalni de azok alapjan amiket olvastam sokkal tobbrol van szo.
2012. júl. 25. 19:44
12/14 anonim válasza:
Mondom hogy foglalkozok FMA-s alkímiával, írj privit vagy akár ide és válaszolok ha kérdésed van.
13/14 anonim válasza:
Alkímiáról, mint "kémiatörténetről" szeretnél többet hallani, vagy a középkori "alkimitsa hitvilágról"? Előbbi esetében az angol Wikipedia hihetetlenül gazdag (és jók a külső linkek), utóbbinál már egy történelmi munkát kéne nézned, vagy csak a vicc kedvéért Umberto Eco Foucault-inga című művét (igen sokat reflektál az alkímiára), amit nem lehet annak nevezni, de a szerző értett azért hozzá. Ha egy anime keltette fel az érdeklődésedet, akkor talán a regény jó következő lépés lesz (csak ne kavarodj bele nagon az álösszeesküvésbe, nehéz olvasmány).
14/14 Naku válasza:
Én annyit tudok hogy Állítolag aranyat sikkerel állítotak elő afrikában 44% volt az arany tartalma a többi réz és ezüst.Állítólag Nicolas Flamel sikeresen elő állította a bölcsek kövét a 100 éves háború idején (1337-1453).A vizeletes téma is igaz mivel ők úgy gondolták hogy van valami köze az aranyhoz.Férr értés ne essék nem voltak buta emberek csak még újak a témában!Ez általam is nagyon érdekelt téma pedig viszonylag fiatal vagyok (13)Volt hogy beteg voltam és 2-3 napot a 100 éves háború Nicolas Flamel és az alkímia tanulmányozásával töltöttem.Amúgy az FMA ban is van pár "igaz" dolog PL:.A bölcsek kövét állítlag emberekből készítették el,a homunculusokat is megpróbálták egyébként a nevük a "kis embernek" felel meg a Magyarban.Ajánlom hogy vásárolj meg egy Nicolas Flame által írt magyarra fordított könyvet,nagyon sokat leír vagy wikipedia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!