Mit kell tudni az integrálásról?
Elég nehéz erre néhány mondatban válaszolni mikor sok száz oldalas könyvek foglalkoznak a témakörrel. Pontosan mire vagy kíváncsi?
Ja, tudom, ez a válasz nem hasznos, hát ez van.
Valóban igaz, hogy ez a téma nagyon hosszú az ide való leíráshoz. Ez az oka annak, hogy nem kapsz kielégítő választ. Segítségül egy letölthető pdf fájl helyét tudom megadni, amely a határozatlan integrállal foglalkozik. A google keresőbe írva integrálásra a harmadik:
[PDF]
4. fejezet Integrálás
Fájlformátum: PDF/Adobe Acrobat - HTML-változat
0, vagyis az integrálás alaptétele szerint f ... A határozatlan integrál alapesetei a deriválásnál tanultakra való visszaemléke- zéssel megoldhatók. ...
www.math.bme.hu/~kanya/jegyzet/int.pdf - Hasonló
Ezt válaszd ki!
A válasz meglehetősen szubjektív. Leírom ami szerintem a legfontosabb/legjellemzőbb:
1. Deriválás inverze (fordítotja)
2. Olyan összeadás, ahol "végtelen sok" "vegtelen kicsi" értéket adunk össze úgy, hogy véges összeget kapunk.
3. Legismertebb geometriai alkalmazása a görbe alatti terület és forgástestek térfogatának számítása.
Hogy hogyan kell kiszámolni az integrál értékét? Be kell vágni az integrálási szabályok és be kell gyakorolni az alkalmazásukat.
Azt, hogy az egyik legnagyobb baromság a matematikában, és olyanoknak is meg kell tanulni (pl. katonáknak!), akik a büdös életbe nem fogják használni.
Ezen túlmenően az integrálásról még azt kell tudni, hogy
- aki kitalálta, az tudja ötösre
- az Isten tudja négyesre
- a tanár tudja hármasra
- az osztály legjobb tanulója kettesre
- ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!