Hogyan lehet joule-t átváltani m/s-ra?
Figyelt kérdés
7,5 J mennyi M/s ?2012. márc. 15. 09:11
1/20 fúróferkó válasza:
A m/s a sebesség definiciója a joule az energiáé.
2/20 A kérdező kommentje:
igen tisztában vagyok vele, de én azt szeretném megtudni hogy egy tárgy 7,5 J-al lő ki egy másik tárgyat ( pl legyen 2. tárgy ) na és ez a 2. tárgy hány m/s-al halad ?
2012. márc. 15. 09:29
3/20 anonim válasza:
A kilőtt tárgy tömegére is szükség van. Ekkor az
E = 1/2 m v^2
képletből már tudod az energiát és a tömeget, marad a v^2, abból meg gyököt vonsz. A tömeget kilogrammban kell megadni.
Tehát pl egy 1 kg-os tárgyat 2,7 m/s-ra gyorsíthatsz 7,5 J energiával, egy 0,1 kilós tárgyat 8,6 m/s-ra.
4/20 anonim válasza:
Fizikából kapsz egy 1-est.
Gabi bácsi
Következő órán felelsz,úgyhogy tanulj !
5/20 anonim válasza:
Pont úgy, ahogy a percet literre.
6/20 A kérdező kommentje:
ez a számolás nem hülyeség és nem is iskolába kell.... egy fegyver erejét lehet megkapni ezen számítással
a lőszer tömege 16 gramm ha valakinek ezáltal segítettem
2012. márc. 15. 11:12
7/20 fúróferkó válasza:
A 7,5 Jule-ból lehetett sejteni,hogy egy engedély nélkül tartható légfegyverről van szó.
8/20 A kérdező kommentje:
igen tudom hogy engedéllyel tartható de én attól még kíváncsi vagyok a fegyver által kilőtt lövedék sebességére mert semelyik hivatalos honlapon nem találtam róla információt
2012. márc. 15. 12:28
9/20 fúróferkó válasza:
7,5 Joule alatti torkolati energiájú légfegyver engedély nélkül tartható.
A szükséges számítások pedig régen,amikor "honlapok"nem léteztek a "fizika" felíratú személyiség romboló könyvekben voltak.
10/20 A kérdező kommentje:
hát éppen ez az, de én nem kaptam a kézikönyvet hiába vettem hivatalos vadászboltban
2012. márc. 15. 12:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!