Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mitől van az, hogy mostanság...

Mitől van az, hogy mostanság folyton "megrázom" azt, akihez/amihez hirtelen hozzáérek?

Figyelt kérdés
Bocsánat, hogy ostobán fogalmaztam, de pont ezért szeretném tudni, mi is ez pontosan és mi idézi elő. Kérlek, ne egy-két szóval intézzétek el a választ. Előre is köszönöm!
2012. febr. 10. 18:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt a jelenséget úgy hivják, hogy elektrosztatikus feltöltödés.

Valamilyen dörzsölés hatására feltöltödsz, és amikor hozzáérsz valakihez/valamihez, akkor a töltés kisül. Ez nem veszélyes, de kellemetlem. (Ugyanaz a jelenség, mint amikor a pulóvered szikrázik, amikor leveszed.

A legtöbb esetben valami ruhadarab okozza, ami müszálas anyagból készült, de lehet ilyen anyagú bútor vagy szönyeg is. Ha száraz a levegö, akkor fokozottabban lép fel a jelenség. Érdemes egyrészt természetes anyagokból készült ruhákat hordani, illetve a bútorok, szönyegek esetében a levegöt nedvesiteni.

2012. febr. 10. 18:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Te még jobban jártál, kedves kérdező, nálam pont fordítva van; engem ráz meg minden és mindenki, nem én őket..de néha úgy, hogy elzsibbad a karom.
2012. febr. 10. 19:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Amikor a L*DL-ben voltunk, ott a pénztárnál nagyon szűk hely van, megfogtam a korlátot, de meg is bántam. Megcsípett rendesen, én vezettem el az elektromos töltést.

Vagy van egy pulóverem, amikor veszem le, rendesen recseg-ropog.

Ez az elektrosztatikus elektromosság, amikor két különböző töltésű anyag egymáshoz dörzsölődik. Ha fémet töltünk fel, akkor még vezetni is fogja az áramot.

2012. febr. 10. 21:17
 4/6 anonim válasza:

Szóval a száraz levegő miatt áll égnek a hajam mostanában mikor leveszem a pulóverem, meg recseg-ropog, és miután levettem, és pl. a lábamhoz közel rakom azon is feláll a szőr. Plusz a jó multkor a sebész dokit sikerült nekem is megrázni:)

Ez egyébként a szervezetünkben nem árt?

2012. febr. 10. 23:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát hacsak nem egész nap ezzel kínzod magad, akkor nem.
2012. febr. 11. 00:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát köszönöm!
2012. febr. 12. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!