Fogyasztószert miért nem tud feltalálni a tudomány?
Drága válaszoló!
Az általad felsorolt esetek és betegségek egy részére azért van gyógyszer, mert mint betegség is létezik.
Kóros elhízást kiválthat tumor (ez kezelhető, valamennyire) hormonprobléma (ez is kezelhető) pajzsmirigy és egyéb betegségek (ez is kezelhető). Ezekre van gyógyszer. Ezek betegségek! Van olyan betegség is, ami magas vérnyomást vált ki. Itt a gyógyszer legtöbbször csak szinten tart, és életmód váltás kell hozzá, hogy ne kelljen gyógyszer. Aki nem beteg, hanem az életéből adódik a magas vérnyomás, arra ez ugyanúgy hatni fog, hiszen nem az adott kórt kezeli.
Egy kövér ember, akinek rendben vannak a hormonjai, hiába kapja azt a hormonkezelést, amit egy beteg ember, mivel segíteni nem fog, ártani viszont nagyon sokat.
A cukorbetegség pedig közel sem mindig életmódból kialakuló betegség, és nincs is rá gyógyszer, tüneti kezelés van - lásd magas vérnyomás. Megint más téma.
Azok, akik maguktól kövérek, azokra azért nincs gyógyszer, mert a testük EGÉSZSÉGES. (persze, a kövérségtől előbb-utóbb beteg lesz, de nem az a kiváltó ok) vagyis ott nincs mit kezelni. Aki cukorbeteg, ott a teste beteg, tehát van mit kezelni. Vagy te olyan gyógyszert akarsz, ami tudatmódosító hatású? Mert van olyan, félhülye zombit csinál belőled - tényleg lefogysz, de megéri?...
A sok ismerősöd viszotn minden bizonnyal rosszul csinálják. Edzéshez nem kell kondiba járni, és remekül belefér gyerek, napi munka mellet. Lehet egy megállóval hamarabb leszállni, lift helyett gyalog menni, hazafelé kicsit emelgetni a szatyrokat, sőt, gyerekkel is remekül lehet ám tornázni!
Ha meg te szoktál gyúrni, külön tudnod kéne, hogy a koplalás tökéletes ahhoz, hogy az izmot lecseréljük hájra...
Egyébként, ha olvastad volna: IGEN, orvosi, és biológiai okai vannak annak, hogy nem lehet ilyet kifejleszteni.
"Anyagcserébe ennyire belenyúlni nem lehet. Ha megtennénk, a delikvens valószínűleg sokkalta betegebb lenne." Idéztem, magamtól. Ilyen jellegű lelki dolog nem gyógyítható gyógyszerrel.
Mellesleg az általad ismert "koplaló, sportoló" embereket, kellene megvizslassa a "tudomány" aki mint tudjuk ittenke mellett ül fönt, csak nem szakállas, hanem szemüveges...jajj
Én miért fogytam 10 kg-ot, amikor akartam? Na, majd a tudomány megmondja.
Nem az érdekel, hogy betegség-e vagy nem. Itt szemmel láthatóan olyanok válaszolnak, akiknek gőze sincs a tudományról, ezért kapok csak olyan szintű válaszokat, hogy "nem lehet, mert csak"
Ilyen alapon a zsírleszívást vagy a mellplasztikát is lehetne ostorozni, azt mégis elfogadja mindenki, és nem tartja ördögtől valónak.
A zsírok keletkezésének, felhalmozódásának és lebontásának nyilván van valami konkrét biológia folyamata, amibe közvetlenül bele lehetne szólni valami anyaggal, mindenféle káros hatás nélkül.
A 12-es hozzászólás azért nem érdekel senkit, mert semmi köze a kérdéshez.
Sir Butcher, neked is problémák vannak a felfogásoddal, a kérdés ugyanis pont az volt, hogy ha nem lehet, akkor MIÉRT nem lehet.
Ha nem tudsz egy kérdésre válaszolni, nem kötelező erőlködnöd.
Na végre, az első érdemi válasz a kérdésemre, köszönöm!
tehát mint kiderült, van olyan szer, ami fogyaszt, de ilyet direkt nem állítanak elő, mert még véletlenül beveszi valami anorexiás és meghal. Teljesen logikus, nem is értem, hogy nem jutott ez eddig eszembe.
Bár azt nem egészen értem, hogy miért gyártanak akkor egyáltalán bármiféle gyógyszert, hiszen szinte mindegyikkel vissza lehet élni, lehet rosszul használni, meg lehet tőle halni. De biztos csak azzal a sok lusta kövér disznóval ilyen ellenséges a gyógyszeripar. Még az sem érdekli, hogy mekkora gigantikus hasznot tudna zsebre tenni a sok milliárd fogyni vágyótól. Neeem, a gyógyszeripar nem mohó, az őszámára első az anorexiás lányok egészsége, és ha őket valami is veszélyeztetheti, akkor persze, hogy inkább lemond a dollármilliárdokról. Teljesen logikus!
És az a sok valóban elhízott disznó, aki képtelen lefogyni, az is inkább dögöljön meg hamarabb infarktusban, agyvérzésben, cukorbajban, hiszen sokkal fontosabb, hogy az anorexiás lányoknak nehogy baja történjen!
Így már minden teljesen világos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!