Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Egyszerű fizikás tesztfeladato...

Egyszerű fizikás tesztfeladatok, jól gondolkodom?

Figyelt kérdés

1, Egyforma tömegű vas- és ólomdarabot egyforma munkabefektetéssel kalapálunk, az ólom jobban felmelegszik. Miért?

A) Mert magasabb az olvadáspontja, mint a vasnak.

B) Mert alacsonyabb az olvadáspontja.

C) Mert nagyobb a fajhője, mint a vasnak.

D) Mert kisebb a fajhője.

Megnéztem, és a vasnak nagyobb a fajhője és az olvadáspontja is. Jól gondolom, hogy a fajhő számít? Ezek szerint a D?

2, A hőtan II. főtételének következő megfogalmazásai közül melyik rossz?

A) Termikus energia hő alakjában hidegebb testről melegebb testre nem mehet át.

B)Hőerőgépek termikus hatásfoka mindig kisebb egynél.

C)Nem lehet olyan, periodikusan működő hőerőgépet készíteni, amely egyetlen hőtartály lehűlése árán munkát végez.

Az első kettő szerintem teljesen jó, de igazából a harmadikat se mondanám rossznak. Szerintetek?

2011. dec. 30. 22:24
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Sajnos pontosan nem tudom, mert egy próbaérettségis feladatlapon voltak, amit az iskolám állított össze...:)
2012. jan. 2. 18:11
 12/12 PótPápuaPuapó ***** válasza:

Akkor kérdezd meg a tanárodat a 2. kérdésről.

Szerintem elírhatták a tanárok a feladatot, és a 3 lehetőség közül az egyetlen igaz állítást kell bekarikázni. (Ami szerintem a "C".)

2012. jan. 2. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!