MATEMATIKA! Segítség! I. HATÁROZZA MEG A LEGBŐVEBB ÉRTELMEZÉSI TARTOMÁNYT A VALÓS SZÁMOK HALMAZÁN!?
f (x) =5x/x^2-6 szerintem X€R x=/=négyzetgyök6;-négyzetgyök6
f (x) =x+3/1-x^2 szerintem X€R x=/=1;-1
f (x) =x^2+6x+12/x^2-6x+12 szerintem X€R x^-6x+12 nagyobb vagy egyenlő nulla
f (x) =lg (7-6x-x^2) szerintem X€R 7-6x-x^2 nagyobb mint nulla.
f (x) =lg^2x erre nincs 5letetm
Add meg a függvények értékkészletét? Ezt sem tudom.
II. Add meg a végtelenben vett határértéket! Ehhez olyat vettünk hogy
lim a=a tart;
lim x=végtelenbe
lim 1/x=0 tart
f (x) =2-5x^2/x^2 itt elosztok x^2 el h ne legyen nulla a nevezőben és ha, megnézem az előző szabályt, h mi hova tart akkor 0-5/1 kapok =-5
f (x) =x^2-6x/x^3-5x^2-6x az előző logika alapján elosztok mindent x^3 majd megnézem mi hova tart kijön 1/1=1
f (x) =négyzetgyök1/x ez a nullához tart a fentiek értelmében. f (x) =2^1/x ezt átalakítom= x. gyök alatt 2^1 ezt nem tudom
f (x) =lg x^3+1/x^3-1 itt is osztok x^3, aztán megnézem mi hova tart kijön h lg1/1 lg1=0
Igen valószínű h ostobaságokat írtam össze, de sokat hiányoztam és szerdán dolgozat, ha van valakinek egy kis szabadideje kérem segítsen
A határértékes feladathoz javaslom a wolframalpha használatát: [link]
A "function to find limit of:" írd azt, hogy minek keresed a határértékét, a "point to approach:"-hoz pedig, hogy x hová tart (infinity = végtelen)
Az ért.tart.-hoz: log. mögött csak pozitív kifejezés állhat, eszerint kell a kikötéseket megtenni, a nevező nem lehet 0, ha kifejezés van a nevezőben, akkor ki kell hozni, hogy milyen x értékeknél lenne 0, és ilyenkor a függvény ezeknél az értékeknél nem lesz értelmezve.
A 3. -nál ezt írtad: "x^-6x+12 nagyobb vagy egyenlő nulla ". Ugyan úgy kellene megfogalmazni, mint az első kettőben, megnézni (például teljes négyzetté alakítással), hogy hol lesz nulla a nevező. Ez éppen sehol,tehát nincs mit kizárni.
Negyedikben: a log alatt csak pozitív szám állhat. Hol pozitív ez az érték? Másodfokú egyenletként megoldod, ott nulla, lefele fordított parabola (-x2) , tehát hol pozitív?
1.fúú az ilyeneket mint te ...
2.eddig nem jön össze de próbálgatom
3.jah az első amit javítottál az négyzetgyökös csak lemaradt.
De ahogy én csináltam a határértéket az úgy nem jó?
Amúgy köszi,ezek csak az egyszerűbbek...tiszta ideg vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!