Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor...

Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karról vélemények, tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Tudom, most volt hasonló kérdés a Pannon egyetemről, pont az ichletett meg. :)

A környezetmérnök szakot céloztam meg.

2011. dec. 3. 23:07
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én vagyok, akivel leveleztél, a Kandós srác.

Viszont mindjárt itt az OE napok (ez valami új)

Na és persze a KIN Kupa!!! :-)

Apropó... lehet, hogy azóta sikerült párszor elmennünk egymás mellett a suliban :-D

2013. márc. 30. 17:51
 22/23 anonim válasza:
Korábban már írtam ezen a fórumon egy részletesebb bejegyzést. Röviden csak annyit, hogy 2000-ben szinte mindenkit felvettek a sulira, csak a ruhaipari szakirányon majd százan voltunk... (ratkó szülők gyerekei), a tanárok mind azon voltak, hogy buktassanak, menjen el a kedvünk az egésztől, a fejkvótát megkapták értünk. A matek olyannyira erős volt, hogy kb. 4 magántanárt fogyasztottam el úgy(emelt matekos voltam középsuliban), hogy azt mondták, nem tudják megoldani a feladatot... és ebben volt műegyetemi tanár is. A végén parciális deriváltból szigorlatoztam. (aki tanulta, az ismeri :-)) A mechanika is halál volt, nem csak a szigorlat miatt, hanem az a rengeteg tantárgy ami még ráépült- persze ezért hívják műszaki főiskolának. A tanárok hozzáállásáról annyit, hogy nagy csalódás volt. Egy kezemen meg tudom számolni hány kötelességtudó, tudást átadó tanár volt a karon- a legtöbb már nyugdíjas.(na de azért egy pár jófej neve idefér: dr. Bődi Béla, dr. Csaba László, Szűcs Judit, Cser Andor,) Szakmailag pedig aki előképzettséggel rendelkezik (szakiskola, technikum) az szinte semmi újat nem tanul szakmailag, max. a szakdolgozati témájából. S hogy a végzetteket mennyire veszik komolyan, erre a legjobb válaszom az, hogy 3,5 év szakmai tanítás után eladóként helyezkedtem el, és egy kedves jogászfiú miután megtudta a végzettségemet szétröhögte magát. A csoporttársaim nagy része pedig külföldön "próbálkozik". Aki mégis ebben a suliban van, annak erősen ajánlom az Erasmust, ez az egy jó dolog van a suliban- de ha oda jársz tudod, ott nyelvre sem tanítanak meg.-elvárják... de ha egy kicsit jobban megnézed az ott tanító tanárokat a dr-okon kívül nem nagyon látsz nyelvet beszélő tanárt... ez is minősíti az ott folyó oktatást. A kedvencem, emlékszem az volt, amikor 1960-as-70-es kiadású könyvekből tanultunk (ruha szak) és az iskola tanszéki kirakatai is a szovjet időket idézte, a tanárok ruháiról meg had' ne mondjak véleményt. És mindezt egy végzett ruhaipari mérnök írta le.
2013. ápr. 2. 19:48
 23/23 anonim válasza:

Ha a matekkal gubanc van tudom ajánlani Kiss Lászlót- nagyon jó fej, és jól magyaráz. Szintén gyakorlaton volt anno Baranyi István- számtechet tanít még mellette, ő is jó. Nem tudom Zoller Vilmos ott van-e még a karon, ő elméletet tanított, de nagyon nem ajánlanám- bár én egy óráját se hagytam volna ki.

A közgazdaságtan régen is szívatós volt- és muszáj időben letenni a vizsgát a kreditrendszer miatt, mert erre épül a többi gazdasági tárgy.

Egyébként furcsának találom, hogy a régebben végzettek szinte nem is szólnak a fórumhoz (vagy épp angliában sikálnak...) mindenesetre akik most odajárnak és azt írják hogy könnyű, alig van vizsga, szigorlatról pedig nem is hallottak még hírből se... hát, ez nagyon furcsa. ez olyan "híg leves" szerű...na nem mintha ma annyira a minőség előtérbe lenne helyezve, -bármiről is legyen szó.

2013. ápr. 3. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!