Hogy hívják az orvosi drogot?
Figyelt kérdés
2011. dec. 1. 10:42
1/8 A kérdező kommentje:
Morfium.
2011. dec. 1. 10:46
2/8 A kérdező kommentje:
?
2011. dec. 1. 10:47
3/8 anonim válasza:
Pontosíthatnád a kérdést... A heroin "orvosi" változata a metadon. Erre gondolsz?
4/8 anonim válasza:
igen a morfium egy drog, úgy hívják morfium...mi a kérdés?
6/8 anonim válasza:
Olyan szó, hogy "morfium" valójában nem létezik. Volt olyan egyetemi professzorunk, aki ezért a szóért azonnal buktatott. Morfin, vagy mophynum hydrochloricum a rendes elnevezése.
7/8 BringaManó válasza:
Eltévedtél: más dolog, amikor az iskolában egy szaknyelvre tanítanak, és megbuktatnak, ha a kilogramm helyett kilót mondasz, vagy a tömeg helyett súlyt, és más, amikor a köznapi nyelvhasználatban használsz olyan szavakat, amelyek szigorúan szakmailag "nem léteznek".
(NB: Aazt nem tudom, hogy a 'morfium' szakmailag tényleg nem létezik-e, vagy csak hülye volt a prof. De amúgy, "magyarul" létezik ilyen, nyugodj meg.)
8/8 anonim válasza:
Na persze, én is azt szoktam mondani, hogy amit ember kimond, az létező szó. De ha valaki teszem azt az időjárással kapcsolatban tenne fel itt egy kérdést, amire egy szakember válaszát várná, és "meterológiát" mondana "meteorológia" helyett, akkor ugye nem kéne a válaszoló szakembert kioktatni, ha felhívná a figyelmet a kis pontatlanságra, hanem az elvárható lenne, hogy "Ja, bocs, köszi a felvilágosítást!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!