Hogyan tudom befejezni az orvosi egyetemi tanulmányaimat külföldön?
Figyelt kérdés
Kiegészítem a kérdésem, itthon tanulok és nem vagyok benne biztos, hogy itthon akarok maradni, hanem valamelyik skandináv országba költöznék. Vajon van olyan lehetőség, hogy az utolsó x évet valamilyen különbözeti vizsgával ott végezhetem el vagy meg kell várnom amíg lediplomázok?2011. júl. 30. 11:34
1/1 anonim válasza:
A finnek kapcsán tudom, hogy elég rugalmasak, hallottam a norvégokról is szépeket, illetve egy Erasmus-hallgató beszámolt a svéd felsőoktatásról is: lényegében lehetséges. Egyeteme válogathatja, hogy mik a követelmények, miből kell különbözetit letenni, mit fogadnak el, mi számít bele, miért kapsz kreditet és mit kell újra felvenned, de nincs jogi akadálya az átvételnek. Csak rengeteg papírmunka (igazolások, jogviszony létesítése, megszüntetése, a skandinávok még pár külön papírt is kérnek). Érdeklődj az egyetemed külügyesénél (HÖK, azon belül csak kiírnak egy címet, ki foglalkozik a külügyekkel), ő biztosan sokkal többet tud mondani, hiszen ez a dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!