Minek hívják ezt? (elektromosság)
Figyelt kérdés
Egy elektromos DC motor és egy akksi közé szeretnék egy "controllert". A motort pörgetem, hogy visszatöltse az akkumulátort (mint egy generátor) de hogy ne töltse túl kell közé valami ugye?2011. aug. 19. 18:46
2/10 anonim válasza:
Akku töltő.
Majd írd meg, hogy működik. Drukkolunk.
3/10 anonim válasza:
Az elektromos motor fogyaszt áramot az ugyan nem termel egy buznyákot se!
4/10 anonim válasza:
Autóban erre való a feszültségszabályzó (régler). Csak ott nem DC motor van, hanem háromfázisú váltóárú generátor, amit gerjesztőárammal könnyen lehet szabályozni.
5/10 A kérdező kommentje:
Miért ne adna áramit a DC motor? Visszafelé generátorként működik.
2011. aug. 19. 20:59
6/10 anonim válasza:
ki kell ábrándítsalak kérdező: visszafele dinamóként működik. minél gyorsabban pörög, annál nagyobb feszültséget ad le. a generátor váltakozóáramot ad le, más a működési elve is, mint egy sima egyenáramú dinamónak.
7/10 anonim válasza:
Szerintem szélerőmű félét akar, nem örökmozgót...
Miért feltételezitek mindig a rosszat?
G.
8/10 anonim válasza:
Simán akkumulátor töltőnek hívják, általában eleve bele van tervezve a túltöltés elleni védelem, vannak ilyen kapcsolások a neten. Viszont jó lenne tudni, milyen aksid van, mert attól függően különböző a töltőáram, az áram időbeli elosztása és a töltöttséget is másképp érzékeli az áramkör.
9/10 anonim válasza:
Szerintem töltésvezérlőre gondolsz.
10/10 anonim válasza:
Troll fizika gyerekek, troll fizika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!