Egy baktérium 1 másodperc alatt osztódik. Egy perc alatt lesz tele az edény. Mikor volt félig?
Meg kell tanulni nem "lineárisan" gondolkodni. Ez a titka. Nagyon sok területen hasznát veszed, ha az ilyen kérdésekre csípőből tudsz válaszolni (és nem azért, mert tudod, hogy mi a jó válasz, hanem azért, mert MEGÉRTED a kérdést.
A matematika tudománya a megértés tudománya. Másképp nem megy.
Látszik, hogy buta vagyok.
Soha rá nem jöttem volna és most is legszívesebben sírnék, amiért nem vagyok képes megérteni az ilyen dolgokat!
Dehát ez van, aki a matekhoz hülye maradjon meg a divatnál. :)
Hát igen, nekem a matek amúgyis nagyon nehéz dolog. Nem vagyok egy "hülyegyerek" de az egyetemen most csinálom harmadjára a Matematika-1 nevű tantárgyat.... és még hátra van a 2 és a 3.....
Szóval ez a kérdés és rá a válasz tanulságos volt :)
Itt a lényeg az volt, hogy visszafelé kellett gondolkodni: ha 1 perc múlva pont tele van, akkor mi van 1 mp-el előbb?
Nocsak: máris kijött az eredmény!
Nyugi, nem egyetemi feladat, azért ott elég komoly dolgokkal megküzdeni matekórán.... műszakira járok, szöveges feladatok eleve nincsenek a tantervbe, meg ilyennel nem röhögtetnék ki magukat :)
Amúgy iwiw üzifalról szedtem le ezt a kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!