Lesz valami még az életemben ebből a Mars utazásból?
Az jutott eszembe hogy vajon megérem e hogy ember lép majd a Mars felszínére vagy ebből sem lesz semmi?!
Bár én a holdutazásban is kételkedem hogy valós lett volna pedig az itt van a közelben. Bár én nem a technológiában kételkedem csak tisztába vagyok az emberi kapzsisággal és mérhetetlen hülyeséggel ami nagy probléma és visszaveti az ilyen dolgokat.
Ha nem egy nyolcvan-kilencven éves anyóka/apóka vagy, akkor van esélyed megérni :P
maci
"én a holdutazásban is kételkedem"
Ajaj, akkor a Mars-utazást hogy fogod elhinni? :DD
Amúgy szerintem 10-20 év múlva esélyes lehet.
Igen csak ezzel az a baj hogy nyersanyagért dúlnak a háborúk. Míg nem tud elmozdulni innen az emberiség addig írtják egymást és kiélik a bolygót.
Szerintem ha a bolygóközi utazás kifizetődő és nyereséges lenne akkor a nyresanyagokért nem ölnék egymást az országok. Lásd olaj arany. A világűrbe ezek az anyagok tonnaszámra vég nélkül beszerezhetőek.
Ezért lenne jó ha valaki belefogna ebbe. Kicset néha a realitások talajától el megyek néha de ha azt nézzük az egykori majom szerű emberek mikor kijöttek a barlangból 1 tonna mamuthúst 2 hétig hordtak haza csapatostól és nem győzték rájuk romlott a fele mire elmentek meg vissza. Most meg egy ember egy egész vonatot elvezet több ezer tonna fagyasztott húst cipelve és egy nap alatt 2000 km t is meg tud tenni. Gondolták volna ezt a majomemberek?
Az olajból nem hiszem, hogy tonnaszám lenne a világűrben, sőt meglepődnék, ha a Földön kívül bárhol találnának. Az aranyból meg minél többet összehordanak, annál kisebb lesz az értéke.
A másik, hogy az ősember tényleg nagy munkát fektetett bele, hogy hazavigye az elejtett húst, de ennek ma is ára van, csak nem fizikai munkát jelent, hanem pénzt. Szóval költségek ma is vannak, és egy másik bolygóról idehozni bármit is nagy mennyiségben egyelőre sajnos olyan drága, hogy belerokkannánk.
Amúgy egyetértek, csak hát a világ sajnos nem így működik. :)
Kérdező, szerintem neked fogalmad sincs mi az olaj valójában, és hogyan is keletkezett. Az arany meg tetszik vagy sem, egy szennyező anyag. A szupernova robbanások által keletkezett, és hidd el máshol sem gyakoribb lényegesen, mint itt a Földön. Még itt is igen kemény összegekbe kerül a kitermelése, nemhogy egy másik bolygón...
maci
De tudom mi az olaj. Hülyeséget írtam ezzel tudom. Éghető cseppfolyos gázokra gondoltam mint ami az egyik jupiter holdján van tengernyi mértékben. Platinából is van egy másik naprendszerbe egy felrobbant nap körül pár bolygónyi szép kör alakban kiválva. De szerintem sok ritka nyersanyag van még ugyanennyi mennyiségben kint a világűrben.
De sajnos még nem kifizetődő valóban elhozni..
Érdekes hogy a pénzt mi csináltuk emberek. Mi élünk halunk érte. A mi sorsunkat változtatja. De nagyobb cél érdekében meg nincs pénz ezekre..
Hát igen, a pénz csak egy szám, vagy egy darab papír, stb. Elvileg az valamilyen munkának, vagy javaknak az értékmérője. Szóval ha valamire elég a pénz, az azt jelenti, hogy mások a munkájukkal járultak hozzá. Például ha metánt akarnánk szállítani valamelyik Jupiter-holdról, akkor ahhoz rengeteg ember munkája kellene, akik az űrhajóhoz a fémet öntik, vagy kenyeret sütnek a tudósoknak, stb. És ezt nem fogják ingyen tenni, mert ők is pénzből élnek, enniük, ruházkodniuk kell, stb. stb.
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!