Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan lehet egy vízzelteli...

Hogyan lehet egy vízzelteli hernger alakú tartályba behelyezni alulról súlyt?

Figyelt kérdés
Az adott henger elég nagy, tele van vízzel, és valahogy úgy kéne belehelyezni alulról a súlyt, hogy a víz ne follyon ki. Valamiféle vízzáró mechanizmus kéne.
2011. aug. 3. 13:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Most, hogy megírtad a méreteket, csak egy kérdésem van:

Tudod, kivel szórakozz??? Egy kb. 400 köbméteres tartályba beletenni -alulról- egy 7 tonnás súlyt aminek "kisebb a sűrűsége mint a vízé", -tehát lebegne a tetején!!! És még a víz se folyjon ki?

2011. aug. 3. 15:25
 12/25 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb mindenképpen, ha nyithatóra terveziktek a tetejét. Ha ez nem lehet, akkor sokkal bonyolultabb és drágább lesz, de marad a fenti tesco szatyis megoldás, vagyis kell hogy legyen alatta egy plusz tartály, ahova beteszitek a súlyt. Alátoljátok, rögzítitek vízhatlanul, ajtó kinyit távirányítással, súly felúszik, ajtó bezár, tartályból víz visszaszavattyúz.
2011. aug. 3. 15:34
 13/25 anonim ***** válasza:
Vagy eleve a tartály alsó részét különválasztjátok egy kívülről nyitható ajtóval, és az alsó részre oldalra egy plusz ajtó, ahol a súlyok bekerülnek. Nevehetjük zsilipnek, ahogy egy korábbi kommentelő írta. A szivattyút nefelejtsétek ki.
2011. aug. 3. 15:41
 14/25 anonim ***** válasza:

Milyen anyagból van a beteendő súly. Utólag le lenne rögzítve (ha igen hogy?), vagy kivehető lenne.

Ha megmondanád, mihez kell, esetleg tudnék segíteni. Lenne ötletem rá. Mellesleg nem hiszem, hogy azt a súlyt alúlról kéne oda betenni.

Tudod te, hogy a tartály alját mekkora erő terheli? 400 tonnának megfelelő erő.

2011. aug. 3. 15:51
 15/25 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem igazán, hogy miért kell mindenképp alulról behelyezni, ha úgy is felúszik? De ha forgatható a tartály, akkor így is megoldható.
2011. aug. 3. 15:51
 16/25 anonim ***** válasza:
Ha súlyok kerülnek bele, akkor gondolom nem a víz tárolása a lényeg. Légmentesen vagy speckó gázban tároltok valamit? Írd már le, légyszives, mi a célja a kütyünek, mert idegbajt kapok! :D
2011. aug. 3. 16:01
 17/25 anonim ***** válasza:
Szívatás!
2011. aug. 3. 16:24
 18/25 anonim ***** válasza:

"Hogyan lehet egy vízzelteli hernger alakú tartályba behelyezni alulról súlyt?"

Sehogy

"A tarály 5 méter átmérőjű és 20 m magas henger, a súly, amit belehelyezünk, pedig 7 tonnás, és kisebb a sűrűsége mint a vízé. Ezért nehéz egy kicsit megoldani...."

Ennek így se füle se farka. Miért csak alulról tehető be a súly? Miylen alakú a súly? Egy víznél kisebb sűrűségű tárgy ha 7 tonnás, minimum 7 köbméteres. Ekkora tárgyat úgy berakni alulról, hogy egy pici szivárgás se legyen nem oldható meg súlytalanság nélkül. Egy ilyen nagy vízzel telt hengert mozgatni szabadeséssel, pedig igencsak komoly feladat lenne. Arról nem is beszélve, hogy ha tele van vízzel, a súly berakásakor hová kerül az a 7000 liternyi víz? Nyilván kiömlik ... Nem oldható meg a probléma...

2011. aug. 3. 17:28
 19/25 anonim ***** válasza:

@17:28, "Nem oldható meg a probléma"

Mérnök ember ilyet nem mond, mármint akinek ilyen promblémák megoldása a feladata. Egyébként ha elolvasod a kommenteket, máris találsz megoldást, még ha nem is túl ésszerűt vagy gazdaságosat.

Kérdező, ugye ez csak valami álmodozás jellegű kérdés? Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy komoly projekt. :))

Rönkfát rejtegetnétek silónak álcázott tartályban? Vagy valami homemade gázgyár lenne? Írd le, légyszives, nem nevetünk ki, és még talán segíteni is tudnánk. :)

2011. aug. 4. 09:27
 20/25 anonim ***** válasza:

Ilyen kevés információval szerintem teljesen értelmetlen dolog akár neki is állni a dolognak. Ezért írtam, hogy sehogy. Ha te odamész egy problémamegoldóhoz ezekkel a paraméterekkel, azt fogja mondani nem tudja megoldani. És igaza is van hiszen kevés az információ. Tehát fenntartom, ha ennyi a probléma körülményeinek ismerete a probléma nem oldható meg.

Kérdező légy oly szíves további információkat adni, ha korrekt választ szeretnél.

(Mennyire van tele a henger, van-e hely alatta. Esetleg van-e apparátus a henger megemeléséhez. Kibírja-e a henger a megemelést. Miért gond ha valamennyi víz elfolyik. Mi lesz azzal a minimum 7000 liternyi vízzel amit a súly(?) ki fog szorítani, amint a hengerbe kerül. Miért nevezed súlynak ha végső soron kisebb a sűrűsége a víznél. Pontosan milyen kivitelű a henger. Megbontható-e a henger. Van-e bármiféle nyitható szerkezet alul. Kell e rögzíteni a hengerben a súlyt, avagy a felúszása a cél... és sorolhatnám)

Ahogy mondtam, ennek így se füle se farka, még akkor sem, ha különben a kérdés alapján ez egy valós gyakorlati probléma lenne.

2011. aug. 4. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!