Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Egy rúdmágnes anyagát a...

Egy rúdmágnes anyagát a mágneses erő folyamatosan szétfeszíti?

Figyelt kérdés
Egy korábbi kérdésről jutott ez eszembe. Ha egy mágnest gondolatban hosszában kettévágunk, akkor a két új mágnes egy irányba áll, észak az észak mellett, dél ugyanígy, vagyis taszítják egymást. Ez akkor is igaz, ha többezer szeletre vágjuk. Vagyis a mágnes anyaga folyamatosan szét akar hullani?

2011. júl. 28. 11:29
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem értem. A jégről senki nem gondolja, hogy belül csúszós.

De a domének valóban rendelkeznek saját térrel. Ha összeszigszalagozok két mágnest, akkor azok tere is "homogén" lesz, mégis feszül a szalag.

Nem vitázni akarok, csak nem értem. :)

2011. aug. 9. 20:41
 12/14 anonim ***** válasza:

"A mágnes szerintem egy rejtélyes dolog sok tényezője ismeretlen. A fizikát szinte már meghazuttolja ,és ezért foglalkozna vele kevesen ,hiszen számolni nem lehet vele fizikailag nem elfogadott"

Attól még, hogy számodra rejtélyes, a fizika számára nincs benne már semmi rejtély legalább 100 éve.

2012. febr. 6. 00:05
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj hogy ragaszkodsz a szigorúan egymás melletti elrendezéshez. Pedig a valóságban nem úgy vannak a mágneses momentumok. Tegyél le az asztalra egy rúdmágnest. Majd tegyél le annak meghosszabbításaként egy másikat úgy hogy ne érjenek össze közöttük a távolság legyen kb a fele a mágnesrúd hosszának. Ez ugye menni fog hiszen nem taszítják egymást. Majd tegyél melléjük egy harmadikat. De NE közvetlen mellé rakva, hanem lefelé elcsúsztatva ! ÉS ez a lényeg. Tehát a bal kezed felől van két rúd, például mindkettő tőled elfelé mutató piros véggel. És mellettük egy harmadik aminek szintén felfelé mutat a piros vége, csak hoz egy kicsit közelebb van hozzád, és az ő piros vége mellett a baloldali két rúd közül a felsőnek a kék vége, míg a saját kék végéhez a baloldali kettő közül az alsónak a piros vége van közelebb. Nincs ebben semmi különös a mágneses momentumok elhelyezkedése ilyen:

[link]

maci

2012. febr. 6. 12:14
 14/14 A kérdező kommentje:
Azt hiszem értem. Köszönöm! :)
2012. febr. 6. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.