Egy rúdmágnes anyagát a mágneses erő folyamatosan szétfeszíti?
Nem értem. A jégről senki nem gondolja, hogy belül csúszós.
De a domének valóban rendelkeznek saját térrel. Ha összeszigszalagozok két mágnest, akkor azok tere is "homogén" lesz, mégis feszül a szalag.
Nem vitázni akarok, csak nem értem. :)
"A mágnes szerintem egy rejtélyes dolog sok tényezője ismeretlen. A fizikát szinte már meghazuttolja ,és ezért foglalkozna vele kevesen ,hiszen számolni nem lehet vele fizikailag nem elfogadott"
Attól még, hogy számodra rejtélyes, a fizika számára nincs benne már semmi rejtély legalább 100 éve.
Az a baj hogy ragaszkodsz a szigorúan egymás melletti elrendezéshez. Pedig a valóságban nem úgy vannak a mágneses momentumok. Tegyél le az asztalra egy rúdmágnest. Majd tegyél le annak meghosszabbításaként egy másikat úgy hogy ne érjenek össze közöttük a távolság legyen kb a fele a mágnesrúd hosszának. Ez ugye menni fog hiszen nem taszítják egymást. Majd tegyél melléjük egy harmadikat. De NE közvetlen mellé rakva, hanem lefelé elcsúsztatva ! ÉS ez a lényeg. Tehát a bal kezed felől van két rúd, például mindkettő tőled elfelé mutató piros véggel. És mellettük egy harmadik aminek szintén felfelé mutat a piros vége, csak hoz egy kicsit közelebb van hozzád, és az ő piros vége mellett a baloldali két rúd közül a felsőnek a kék vége, míg a saját kék végéhez a baloldali kettő közül az alsónak a piros vége van közelebb. Nincs ebben semmi különös a mágneses momentumok elhelyezkedése ilyen:
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!