Hogyan legyek jobb matekból?
Mindig is gondjaim voltak a matekkal, inkább humán beállítottságú ember vagyok.Egy verset megtanulok pár perc alatt, a memóriám is nagyon jó, viszont már egy egyszerű matematikai művelet fejben számítása is gondot okoz, valamint a logikai feladatok se nagyon mennek.
Kb általános hatodiktól szenvedtem a matekkal, aztán gimi 3. évében elmentem egy diszkalkulia vizsgálatra, mert nem akartam megbukni érettségin(előtte már buktam másodikban matekból, meg elsőben meg nyolcadikban is majdnem).Azt nem tudom hogy tényleg fennáll ez a számolási zavar nálam, vagy csak azért mentettek fel, hogy ne szenvedjek a suliban többet..
Most viszont már eléggé idegesít hogy alapvető dolgok nem mennek, szerintetek mit csináljak ez ügyben?
Nagyon tetszik a matek és szívesen foglalkoznék vele önszorgalomból is, de nem értem :(
Kezdjem el átismételni a tankönyvek anyagait, meg gyakoroljak, vagy mit tegyek?
Előre is köszi a segítséget :)
15:24 -es kommentedben Te hoztad szóba a "fő tanítási segédeszközök"-et. Én már tegnap este meg akartam kérdezni, hogy ha ilyen jól használod a számítógépet, nem próbáltál-e számítógépes programmal gyakorolni?
Én nagyon jól számolok fejben, nagy gyakorlatom van feladatmegoldásban mégis csak akkor vagyok biztos egy eredményben, ha többféle módon ellenőrzöm.
Erre a célra az utóbbi időben a GeoGebra nevű ingyenes, szerintem ragyogó programot használom. Ebben a fórumban és a házi feladatok megoldásában is nagyon sok választ is azzal készítek el, nehogy pont elszámoljak valamit.
Ha van kedved kipróbálni szívesen segítek privát üzenetben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!