Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan legyek jobb matekból?

Hogyan legyek jobb matekból?

Figyelt kérdés

Mindig is gondjaim voltak a matekkal, inkább humán beállítottságú ember vagyok.Egy verset megtanulok pár perc alatt, a memóriám is nagyon jó, viszont már egy egyszerű matematikai művelet fejben számítása is gondot okoz, valamint a logikai feladatok se nagyon mennek.

Kb általános hatodiktól szenvedtem a matekkal, aztán gimi 3. évében elmentem egy diszkalkulia vizsgálatra, mert nem akartam megbukni érettségin(előtte már buktam másodikban matekból, meg elsőben meg nyolcadikban is majdnem).Azt nem tudom hogy tényleg fennáll ez a számolási zavar nálam, vagy csak azért mentettek fel, hogy ne szenvedjek a suliban többet..

Most viszont már eléggé idegesít hogy alapvető dolgok nem mennek, szerintetek mit csináljak ez ügyben?

Nagyon tetszik a matek és szívesen foglalkoznék vele önszorgalomból is, de nem értem :(

Kezdjem el átismételni a tankönyvek anyagait, meg gyakoroljak, vagy mit tegyek?

Előre is köszi a segítséget :)

2011. júl. 20. 19:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha a külön órán mentek a matek feladatok, akkor az iskolai tanároknál volt szerintem a Fekete Péter. Nem mindenhol kellőképpen értelmes a matektanár.
2011. júl. 21. 15:17
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát mondom inkább az óbégatás, csapkodás és az ember megszégyenítése voltak a fő tanítási segédeszközök.. Ilyenkor kicsit idegesít, hogy egy rosszindulatú vén qrva miatt van elbaszva az egész továbbtanulásom.
2011. júl. 21. 15:24
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak tiszta pszichológia: féltél a matektanártól=> féltél a számoktól és a matektól=>bebeszélted magadnak, hogy nem tudod. Nekem is volt ilyen matektanárom, aztán elment szülni, jött helyette másik, nála minden ment 5-re, pedig előtte 3-as voltam, sőt 8.-ban 2-es (6 éves gimi volt). Mondjuk pont az a tanárom mondta mindig, hogy ne mondjuk, hogy nem tudjuk, mert ezzel csak bebeszéljük magunknak, ebben speciel igaza volt. Egyébként fiú vagy vagy lány? Nem mindegy, mert az ilyen "vén qvák" gyakran pikkelnek a fiúkra.
2011. júl. 21. 16:45
 14/16 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok. Hát nem tudom ennek mi baja van, de mindegyik osztály mindegyik évfolyamban utálja, még most is tanít a vén szipirtyó :)
2011. júl. 21. 16:53
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

15:24 -es kommentedben Te hoztad szóba a "fő tanítási segédeszközök"-et. Én már tegnap este meg akartam kérdezni, hogy ha ilyen jól használod a számítógépet, nem próbáltál-e számítógépes programmal gyakorolni?

Én nagyon jól számolok fejben, nagy gyakorlatom van feladatmegoldásban mégis csak akkor vagyok biztos egy eredményben, ha többféle módon ellenőrzöm.

Erre a célra az utóbbi időben a GeoGebra nevű ingyenes, szerintem ragyogó programot használom. Ebben a fórumban és a házi feladatok megoldásában is nagyon sok választ is azzal készítek el, nehogy pont elszámoljak valamit.

Ha van kedved kipróbálni szívesen segítek privát üzenetben is.

2011. júl. 21. 17:12
 16/16 anonim válasza:
95%
Úgy látszik, az alapvető baj a tanárokkal van. Nekem általános 3.ban az osztályfőnököm folyton a fejemet ütötte, ha valamit nem tudtam megcsinálni.Utáltam sőt utálom is a mai napig ( a tanárt). Megutáltam akkor a matekot is, pedig a logikámmal nincs baj. Az a szép, hogy a nő azóta is tanít.
2011. aug. 7. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!