Végigszenvedje a gimnáziumot vagy sem? Matekból, fizikából különórák és kudarcok, pótvizsgák árán gyenge kettes a fiam, a többiből közepestől jobb. Most 11-es, de ígérik, hogy meghúzzák ismét. (mat. Fiz. ) Nem tudom objektíven szemlélni a dolgot,
Igen, szenvedje!
De miért nem megy át egy másik iskolába? Ahol tiszta lappal indulhatna. Még ha csak egy gyengébb szakközépbe is vennék át...de az érettségije meglenne.
Mi az oka? Eleget tanul, és mégsem megy? Nem lehet, hogy diszkalkuliás? Vagy csupán magas neki a gimnáziumi követelményszint?
Próbáljatok ezekre a kérdésekre választ adni.
Inkább legyen boldogabb élete egy szakközépben, mint hogy úgy emlékezzen vissza a gimis évekre, hogy mennyire utálta - valamiből élni akar majd a későbbiekben, azt meg meg kell tanulnia úgyis. Ne utálja meg magát a tanulást azért, mert most nem a neki megfelelő iskolába jár.
Hülyeség, minek szenvedjen? Ha megbukik elbasz néhány évet az életéből, a kudarcok őt is elkeserítik, főleg ha nem is érdekli amit tanul, hiába jön a világ legjobb tanára, én akkor se tanultam volna. Válasszon egy jó szakmát ami tetszik neki, és menjek valami szakközépbe, ott lazább a követelmény, és még van is olyan rész ami érdekli.
Ha így folytatja semmi esélye pl, hogy egyetemre menjen. Na de ha érettségizik szakmai tárgyból, na meg egy másikból, akkor a többi jegye akár lehet kettes is, az eltére is felveszik duplázással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!