Röviden és tömören vki le tudja írni a szorzás, osztás, százalékszámítás, etc; tehát ezeknek a matematikai alapoknak (nagyon) a mikéntjét?
Valami olyasmire gondolok, hogy: "két számot úgy osztunk, hogy..." vagy "két számot úgy szorzunk, hogy..."
Esetleg az interneten valahol lehet találni ennyire alap, ált. iskola szintű matek anyagot? Link is elég, köszönöm :)
Értek mindent, csak azt nem, hogy mivel érdemeltem ki a negatív hangnemet? Bûnt követtem volna el?
Lehet nem fog majd úgy az agyam, de legyünk ôszint, két tudatlan közzül az a rosszabb, aki nem is akar tudni, nem?
Miért kell lehurrogni a másikat, kijelenteni hogy milyen alap dolgot nem tud, hangoztatni hogy tudjuk de nem segíteni?
Ismerek egyébként ügyvédet, aki 36 évesen szakvizsgázott. Aki akar az tud, nem érzem hogy az agyam el lenne lustulva, csak reál területtel nem foglalkoztam sokáig. Nem akarok PhD lenni, csak tanulni. Ez nem rossz, értelmetlen ezért alpári viselkedést folytatni.
Nos, az van, hogy elgondolkodtam ezen kicsit. Rá kellett jöjjek, hogy míg fejben sok mindent kiszámolok, addig papíron nem menne. Mondjuk nekem nincs éretségim. Ha bonyolultabbat kell számolni akkor ott a telefon, megoldja. De értem mire gondol a kérdező.
Na persze összeadni még tudok.
Pl. 42+12, leírod egymás alá,először az egyesek 2+2=4,majd a tízesek 4+1=5, tehát az eredmény 54.
Na,tovább.
68+34, egyesek 8+4=12 leírod a kettest marad 1,tízesek 6+3=9 itt a kilenchez hozzá kell adni az előbbi maradékot,ami 1 volt tehát 10 lesz az eredmény, vagyis a kétszám összege 102.
Tehát kérdezőt az elv, a működés érdekli. Nyílván számolni mint olyan tud.
Igen, az elv érdekel, kb. :) Ültem a gep elott, es próbáltam egy feladatot megoldani, és két törtet kellett osztani. Nekem meg hirtelen nem ugrott be, hogyan is volt az anno, mi a deffiníció. Egyébként összadni, kovonni, szorozni és osztani fejben is tudok, egész jól ráadásul. De vannak hiányosságaim, igazából azért is írtam átfogóan a kérdést, reménykedtem valami csoda linkben, ahol minen kérdésre választ kaphatok. Nem is értem, miért nem egyböl a Google ugrott be, pedig kézenfekvö. :)
Köszönöm a linket is, ráugrom :)
itt van a százalékról is:
a negatív hangnemre, a gúnyolódó stílusra és a középszerű szóhasználatra pedig sajnos nem tudok magyarázatot adni
(merthogy nem ilyen vagyok alapból)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!