Idő mint dimenzió? Hogy, ha nincs is?
Most magyaráznak a tvben az idő töréséről meg feketelyuk stb. de hogy ha idő nincs is?
Sosem értem amikor arról beszélnek múlt vagy jövő (oda menni) vagy az idő így úgy csinál stb. amikor csak attól létezik az idő hogy ketyeg az óra, egyébként nem létező dolog, nem?
Csak folyamatok vannak, történések, de idő, mint dimenzió?
néd, a! Azt kérdezed hogy az idő nem is létezik, oszt benyomod, hogy nincs időd átnézni.
nalátod, amint lesz időd átnézni, rájössz, hogy van idő... létezik. Hogyne létezne.
nomeg, az idő igenis relatíve.
engem inkább az zaklat fel, hogy a fizikusok egyrészt azt hajkurásszák, hogy az idő a térrel együtt született meg az ősrobbanáskor, de ennek ellentmond amikor azt mondják, hogy párhuzamos univerzumok is létezhetnek, illetve léteznek, velünk egy időben....
hogy létezhet velünk egy időben, ha az idő nem is elválasztható a tértől? szerintem ez értelmetlenség, ellentmondás, hogy
1. az idő csak a térrel együtt létezik
2. párhuzamos világok, velünk egy időben.... (ez alapján az idő a tértől független volna!)
azért kötik az időt a fényhez, mert a konstans mivoltjából következik, hogy MINDIG PONTOS.
vákuumban a fény sebessége az mindig annyi amennyi, s mivel a másodperc úgy van meghatározva, hogy egy az általunk megfigyelt inerciarendszerben a mittoménmelyik részecskének a felezési ideje vagy annak akárhányszorosa, a lényeg, hogy mindig állandó, míg a méter úgy van definiálva, hogy az a távolság, amelyet a fény a másodperc (tehát szintén konstans) 299milliomod része (hadd ne keressem elő pontosan) alatt megtesz, így ő is pontos.
azért szeretik a fényt használni erre, mert kényelmesebb.
A negyedik dimenzió, figyelembe véve a két nagy tudós meglátásait, nem más mint:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!