HEEELP! Angol deffiníciókat írnátok erre a szavakra hogy fordítsuk/használjuk mondtabafoglalva szóra?
Let me go. - Hadd menjek! (Engedj el)
Let me in. - Hadd menjek be! (Engedj be)
Let us run. - Fussunk! (Let's run)
Let us go. - Gyerünk! Menjünk! (Let's go)
I wanted to take the bus. - Fel akartam szállni a buszra. (ugyanez a catch igével: I wanted to catch the bus. - itt kicsit hangsúlyosabb a dolog, talán akadály volt előtted, pl. az idő hiánya)
Take an umbrella with you. - Vigyél esernyőt magaddal!
Take me away. - Vigyél el!
Take a seat. - Foglalj helyet! (ugyanez a have igével: Have a seat. - ha jól emlékszem ez közvetlenebb)
I would like to get in. - Be szeretnék menni.
I got home at 8 o'clock. - 8 órakor értem haza.
I got home by Tuesday. - Keddre értem haza.
(az utóbbi két mondatnál figyeld az időpont ragozási különbségeit!)
I do not want to get in trouble. - Nem akarok bajba kerülni.
még régebben írtam, kiegészítésnek remélem jó lesz az előző hozzászóláshoz:
GET
-elsődleges jelentés: kapni
pl. I got a dog for my birthday. (Szülinapomra kaptam egy kutyát.)
-get + melléknév - válik valamivé
pl. get bigger (megnagyobbodik, nagyobb lesz), get fast (felgyorsul), get dirty (bepiszkolódik)
get (to) + hely - eljutni valahova
pl. get to the train station (eljutni a vasútállomásra), get home (hazamenni)
-get + igekötők (phrasal verbs)
pl. get up (felkelni), get in (beszállni, bejutni), get at somebody(megharagszik vkire), get down to something (vmihez hozzákezdeni), stb.
Esetleg tudnék segíteni Skype-on keresztül. Jövő hét hétfőtől kezdve, esténként fél-egy órát. Én írtam az előző választ is. C1 komplex nyelvvizsgával rendelkezek. Természetesen ingyen segítenék, mert szeretek tanítgatni embereket.
18/f
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!