HELP: Fizika, matek probléma: lehet-e sinx > 1?
Nem tudom hogy én vagyok butus, de ezt a feladatot kaptam és nem igazodom ki rajta, vagy az is lehet hogy hibás a feladat, bár ezt nem hinném, ugyanis az egyetemem nem szokott hibázni :/ A feladat lényege: egy váltóáram generátor, és két képlet megadott de utóbbi szerintem hibás: "Az ábrán egy AC generátor segítségével 2 pólus egy ismeretlen áramkörön csatlakozik. Ez lényegében egy RLC áramkör esetleg több öltéssel, az áramköre nem ismert. A mérések áramkörön kívül megadott:
U = (75.0 V ) sin wt
I = (1.20 A) sin(wt + 42.0°)" [w*: omega]
Bocs a feladat fura szövege miatt de csak így bírtam lefordítani. 1,2 = sin(wt+42°) ?=? Valamit én nem vettem észre,vagy valamit én nem tudok, vagy ez tényleg badarság?
mit nem értesz ezen?
váltakozó áram. sin(wt), amivel változik. a feszültség és az áramerősség is. az egyiknek 75V, a másiknak 1,2A a csúcsértéke, az áramerősség 42fokkal előrébb jár a feszültséghez képest.
bejártál te órára egyáltalán?
Nem tudom minek idekeverni a sin(x) > 1 amúgy nem nagyobb, de a feladathoz semmi köze:
1.
i(t)=Imax * sin(w*t + 42.0°) -->(te jelöléseddel)
I =1,2*sin(wt+ 42.0°) /nincs ellentmondás rosszul rendezed át/
Ahol i(t) vagy nálad I a pillnat érték, Imax vagy nálad 1,2 a csúcsérték, omega körfrek., t (sec) és 42 a késés szöge.
2. A kettővel előttem szóló helyesen rátapintott bejártál órára?
Felteszem feladat valahogy úgy szól hogy ismeretlen RLC-re kapcsolsz u(t)=75*sin(wt) /ahol 75 a csúcsérték, w a körfrekvencia, t a pillanatnyi idő; u(t) fesz. pillanat értéke/
és ennek hatására valahol ahol mérsz i(t)=.... áram indul.
Ha ilyen hiányosságaid vannak felejtsd el, vagy kipuskázod, vagy újrahallgatod. Kivéve ha valaki aki ért vált. áramhoz és van annyi szabadideje elmagyarázza.
/Fel nem foghatom, egyetemen mért nem az "É-ad " alakot használják, a trigonometrikus helyett tanáraid, -_- azt sokkal nehezebb megérteni :D/
x=Xm * e^(jwt)
Erre az alakra gondoltam :D
"1,2 = sin(wt+42°)"
Ezt nem tudom, hogy honnan vetted, biztosan rossz ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!