Mi annak a pszihológiai oka, hogy néhány ember hülyébbnek tetteni magát mint amilyen?
Lehet hogy a matekot vágja, de mondjuk más dolgokban gyengébb, és ez abban jön le, hogy fura butaságoknak tűnő dolgokat kérdez. Tényleg van ilyen. Nézd meg a Dr Csont sorozat egyik részét. A főhős nő állati okos szakmai ügyekben, de a hétköznapi emberi kommunikációhoz nem ért. Tényleg vannak ilyen emberek, akikről ezt a karaktert is mintázták.
A zsenialitás nem úgy működik, hogy olyan mint az átlagember, csak mondjuk pluszban jól ért valamihez. A zsenialitásnak ára van, többek között az, hogy egy matek zseni (pl) rossz arc, vagy épp képtelen hétköznapi életet élni.
"Túl okos lány? Hát ilyennel még nem találkoztam egyszer sem"
Na, látod!!? Mert jól csinálják!! Valójában mindegyik agysebész. :))
(Bocs a lányoktól, csak viccelek!)
1. okos lánnyal személyesen még én sem találkoztam.
2. mi speciel azért csinálunk hülyeségeket, mert elegünk van az orrukat fenn hordó emberekből, akik mindent megtanulnak szó szerint, amit a tanárbácsi mond, semmit nem értenek, és hűde okosnak tartják magukat. pedig középiskolás létükre nem tudnak még szeparábilis differenciálegyenleteket sem megoldani, fogalmuk sincs róla, mi az a kvantumfluktuáció, és még sohasem nyertek semmilyen országos tanulmányi versenyt. vagy maximum egy tantárgyból.
Na, tőlük próbálnak meg az okosabbak elhatárolódni, aminek a legegyszerűbb módja komolytalannak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!