Matekosok, mikor fogom én ezeknek valaha hasznát venni?
Közgazdasági egyetem elsőéves hallgatója vagyok. A tételek és definíciók magolása közben eszembejutott valami: ez mire jó? Megkérdeztem a gyakorlatvezetőt, ő azt mondta majd meglátom, megkérdeztem a professzort(aki az előadást tartja) azt mondta ilyen hozzáállással megbuktat. Kérdeznélek titeket(mivel az oktatóim elhajtottak), az alábbi fogalmak bemagolása mire lesz jó, egyáltalán hallott-e valaki ezekről bármit:
-k-dimenziós euklideszi tér
-vektorrendszer által kifeszített altér
-kvadratikus függvény definitsége
-(és a kedvencem) young tétel:a vegyes parciális deriváltak függetlensége a deriválás sorrendjétől
A kérdésem áll: mire jók ezek, van-e értelme tudni ezeknek a fogalmaknak(és még sok másnak) a fél oldalas-oldalas definícióját?
"Egyébként elnézést kérek, hogy fel merek tenni egy kérdést egy kérdések feltevésére szakosodott oldalon, igérem nem lesz több ilyen!"
Nagyon helyes.
<- Neki.
Köszönöm építő jellegű hozzászólásod, csak azért is elvégzem az egyetemet, hogy 2 végzettséggel magasabb szinten álljak mint te, kedves barátom.
Konkrét dolgokat, amiknek tényleg hasznát veszed, csak akkor tanulnál ha szakmát tanulnál. Pl hogy hogyan kel összeszerelni egy bútor, varrni egy szoknyát, stb.
Különben én is matek vizsgára készülök, és nagyon sokat segített a kérdésed, mert a vegyes parciális deriváltak függetlenségének tételét kell leírnom, és idáig nem tudtam hogy az a young-tétel, szóval köszi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!