Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Matekosok, mikor fogom én...

Matekosok, mikor fogom én ezeknek valaha hasznát venni?

Figyelt kérdés

Közgazdasági egyetem elsőéves hallgatója vagyok. A tételek és definíciók magolása közben eszembejutott valami: ez mire jó? Megkérdeztem a gyakorlatvezetőt, ő azt mondta majd meglátom, megkérdeztem a professzort(aki az előadást tartja) azt mondta ilyen hozzáállással megbuktat. Kérdeznélek titeket(mivel az oktatóim elhajtottak), az alábbi fogalmak bemagolása mire lesz jó, egyáltalán hallott-e valaki ezekről bármit:

-k-dimenziós euklideszi tér

-vektorrendszer által kifeszített altér

-kvadratikus függvény definitsége

-(és a kedvencem) young tétel:a vegyes parciális deriváltak függetlensége a deriválás sorrendjétől

A kérdésem áll: mire jók ezek, van-e értelme tudni ezeknek a fogalmaknak(és még sok másnak) a fél oldalas-oldalas definícióját?

2011. márc. 19. 16:38
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Előző hozzászólásom egy kedves kötekedő embernek szólt, aki azt sérelmezte hogy itt "rinyálok", miért járok oda, nem kötelező..
2011. márc. 19. 18:02
 12/18 anonim ***** válasza:

"Egyébként elnézést kérek, hogy fel merek tenni egy kérdést egy kérdések feltevésére szakosodott oldalon, igérem nem lesz több ilyen!"

Nagyon helyes.

2011. márc. 19. 18:04
 13/18 A kérdező kommentje:

<- Neki.

Köszönöm építő jellegű hozzászólásod, csak azért is elvégzem az egyetemet, hogy 2 végzettséggel magasabb szinten álljak mint te, kedves barátom.

2011. márc. 19. 18:06
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem fogod feltétlenül használni KÖZVETLENÜL ezeket. Viszont ha kicsit is belédragad valami, akkor az a gondolkodásmódodat befolyásolja. Könnyebben fogsz problémát megoldani.
2011. márc. 19. 18:12
 15/18 A kérdező kommentje:
Én ezt mindet megértem amit írtok, de könyörgöm: egy példát mondjatok, egyetlen a valós életből származó apró pici példát, amiben a k-dimenziós euklideszi tér, vagy a vektorrendszer által generált altér ismerete bármiben megváltoztathatja a gondolkodásomat! Egyetlen pici példát kérek, mire jó ez az egész? Gyakorlatban nem használjuk, nem épül rá más elmélet sem, az "csak úgy van".
2011. márc. 19. 18:14
 16/18 anonim ***** válasza:
ne parázz,lesz még bőven olyan dolog,amit soha se kell használnod
2011. márc. 20. 18:38
 17/18 anonim válasza:
Hát ez kbszás h nem magyarázzák el, mer ilyen szavakkal nem találkozik az ember minden nap...de ki tudja, a későbbiekben lehet h az fogja megmenteni a munkádat, h hoppá hát erre rájöttem. Biztos van értelme ha tanítják...bár annak tényleg nem lenne értelme ha közgáz szakom költők életét kéne magolnod...XD
2011. ápr. 1. 16:55
 18/18 anonim válasza:

Konkrét dolgokat, amiknek tényleg hasznát veszed, csak akkor tanulnál ha szakmát tanulnál. Pl hogy hogyan kel összeszerelni egy bútor, varrni egy szoknyát, stb.

Különben én is matek vizsgára készülök, és nagyon sokat segített a kérdésed, mert a vegyes parciális deriváltak függetlenségének tételét kell leírnom, és idáig nem tudtam hogy az a young-tétel, szóval köszi :D

2011. máj. 18. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!