Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért kell kivenni a mandulát...

Miért kell kivenni a mandulát szinte mindenkinél?

Figyelt kérdés
Nem hiszem ugyanis, hogy a természet csak azért teremtett valamit, hogy az ember, ha eljut arra a szintre, hogy ezt kivitelezhesse, kivegye...
2011. febr. 10. 21:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%

Nekem nem vették ki a mandulámat,és a családomban is csak a lányaimét. Állandóan begyulladt nekik,és a fülük is állandóan fájt.

A mandula is olyan szerv,mint a lép,nem tudni mi a haszna,de ha nincs nem hiányzik.

2011. febr. 10. 21:07
 2/15 anonim ***** válasza:

Nekem nem vették ki egyiket sem.

Nagyon ritkán vagyok beteg.

2011. febr. 10. 21:08
 3/15 anonim válasza:
90%

Mert a dokik legegyszerűbb dolga, hogy nem a kiváltó okot kezelik, hanem a tünetit.

Tény, van akinél tényleg már olyan tünetek vannak, hogy muszáj kivenni, de sokszor elkapkodják.

Én pl gyerekkoromban minden évben kaptam torokgyulladást,most is felnőttként. De nem hiszem, hogy ezért még ki kellene venni a mandulámat,hiszen az egy szűrő. Márpedig, ha nincs szűrő, akkor mennek tovább a bacik, vírusok a következő szűrőig...

Az egyik exem kisfiúként nagyon fűlfájós volt. Többször is felszúrták a fülét. Egyszer Lengyeloban voltak,mikor annyira beteg lett, hogy mindenki azt hitte, hogy a kinti doki azonnal felszúrja meginta fülét...erre nem ez történt. Kapott gyógyszert és mindenféle szövődmény nélkül meggyógyult.

Aztán arról ne is beszéljünk, mikor lelki ok a kiváltója a betegségeknek.

És amikor megszűnik a lelki betegség,meg fog szűnni a testi is. Pl szakítás után,mikor elhagyott a szerelmem, a pajzsmirigyem azonnal elkezdett vacakolni, aztán ebből kilábaltam, majd pár hónap múlva megint feltört a szerelmi bánatom és allergiás töneteim lettek. Ahogy csillapult ez az érzés, úgy tűnt el az allergiás tünet is. Bár erre csak késöbb köttem rá. Egyébként megnézettem magam,csak egy kis bőrpírom lett, szóval tényleg nem voltam semmire érzékeny.

2011. febr. 10. 21:12
 4/15 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam, hogy a várható élettartama csökken az egyénnek, miután kiveszik. Nem tudom hol hallottam, nem is hiszem el teljesen, de lehet benne valami. Az immunrendszerünk egy része. Kivenni meg akkor kell, ha súlyosan begyullad, nehogy még rövidebb életet élünk. :P
2011. febr. 10. 21:41
 5/15 anonim válasza:
Nekem kivették pár éve előtte állandóan beteg voltam aztán amióta nincs meg azóta még csak megfázva se nagyon voltam.
2011. febr. 10. 21:45
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

1. Ez föként MAgyarországon divat, máshol már leszoktak róla.

2. A mandulák a nyirkrendszer részei és a fertöze´seket "szürik ki", azaz fontos szerepük van.

3. A mandulák el tudnak "deformálósni", azaz fertözést okozó gócokká válni, ebben az esetben javasolt az eltávolitása.

4. A kivett mandulák MINDIG visszanönek, mégha kisebbre is, ezért annyira nem tragikus, ha ki kell venni.

A legtöbb esetben viszont tényleg csak azért lesznek kiszedve, mert ez divat, és könnyebb ezt javasolni, mint megkeresni az egyéb okokat, amik a panaszokat okozzák.

2011. febr. 10. 21:46
 7/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom, a környezetemben kevés embernek vették ki a manduláját. Szóval nem tudom, honnan van ez a statisztikád, szerintem téves.

Amúgy meg a "természet" nem tervezte az embert, nem egy olyan gép vagyunk, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy emberkedjen. Kialakultunk, eközben átalakultunk, vannak felesleges, vagy kevésbé hasznos dolgaink. Például a farokcsont, baromira fáj ha ráesel :S

2011. febr. 11. 07:58
 8/15 anonim ***** válasza:

A lépnek igenis van haszna. A mandulának is van haszna, csak nem annyira jelentős szerv, hogy anélkül ne lehetne élni.

Akkor szokták kivenni, ha állandóan begyullad.

Egyébként nekem pl. még megvan az összes:)

2011. febr. 11. 11:20
 9/15 anonim ***** válasza:

" A kivett mandulák MINDIG visszanönek, mégha kisebbre is"

Egy fenét nőnek ki!

2011. febr. 11. 11:22
 10/15 anonim ***** válasza:
nekem nem vették ki! Alig ismerek ilyen embert akinek kivették volna. egyébként nekik azért veszik, ki mert vmi hibádzik.
2011. febr. 11. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!