Miből van az ördögpatron?
Figyelt kérdés
a kis kavicsok mellett van e benne még valami?2010. dec. 28. 17:50
2/3 anonim válasza:
Na, utánanéztem. Magyar oldalon nem találtam semmit, de egy német oldalon megtaláltam hogy ezüst-fulminát(AgONC) van benne. Ezen az oldalon viszont "ördögfióka"-ként nevezik, ezért nem találtam egyből.
Ördögfiókák
Az ördögfiókák papír galacsinba csomagolt homokból és a felületükre felvitt minimális mennyiségű ezüst-fulminátból állnak. A vegyület annyira érzékeny az ütésre és a súrlódásra, hogy földhöz vágva az ezüstfulminát eldurran.
3/3 anonim válasza:
Fűrészport azért írtam (mind2 előző én vagyok), mert mikor szétszedtem egyet, úgy emlékszem, azt láttam benne. De lehetséges és logikus is hogy van benne csillapításnak, mert szállítás közbe is eldurranna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!