Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Nem kellene ezeket sztenderdiz...

Nem kellene ezeket sztenderdizálni?

Figyelt kérdés
Azt, hogy kizárólagosan a számoknál a hosszú vagy rövid skálát használják valamint azt, hogy a nagyobb számokat (ezresenként) ponttal (EU) vagy vesszővel (angol-szász és egyéb országok) választják el?
2010. dec. 20. 00:48
 1/3 anonim ***** válasza:
miért, eddig nem ez volt? o.O
2010. dec. 20. 02:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem okoz akkora problémát, hogy sztenderdizálni kéne. A szakmai cuccokban úgyis .-t használunk az egész- és a törtrész elválasztására (és akkor nyílván a másikat a másikra, de inkább kis szóközt), mert ott ez a szabvány, mivel ámerikából gyün az okosság, a kevésbé szakmai dolgok meg megeszik mindkettőt, mert nem okoz semmiképpen félreértést: máshogy nem is szerepelhet . vagy ,. Nézd meg pl a Windows beépített számológépét, mindegy neki, hogy mit ütsz. Szóval nem kéne. A másikat nem értem, mi az a hosszú vagy rövid skála.
2010. dec. 20. 09:46
 3/3 A kérdező kommentje:

A hosszú skála az az hogy a millió-10^6, után milliárd-10^9 jön és így tovább (Európa,...)

A rövid skála az az hogy a millió-10^6, után billió-10^9 jön. (USA, Oroszok)

[link]

Azért említettem, mert mindenhol máshogy van és szerintem nagyon zavaró és félrevezető lehet, mondjuk a gazdaságban.

2010. dec. 20. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!