Amikor az első órát beállították, milyen óra alapján állították be?
Figyelt kérdés
2010. nov. 21. 17:56
1/7 Myrieek válasza:
szerintem aki beállította az első órát az csak kitalálta mennyi az idő (szerintem einstein volt az)
2/7 anonim válasza:
Az 1. hozzászólót kijavítanám, hogy már Einstein előtt jóval volt óra.
3/7 anonim válasza:
Szerintem a Nap volt a mérvadó. Vagy megszámolták, hogy a kakukk hányat kakukkol. :)
4/7 anonim válasza:
Szerintem is a delelő naphoz állították be.
5/7 anonim válasza:
melyik "első" órát?
- vízóra
- homokóra
- napóra
- ingaóra
- kvarcóra
- ...
7/7 dellfil válasza:
Miért? Volt "első óra"? Nem is tudom. Oké, a kérdés humoros. De azért érdekes, hogy még a bizonyítottan ember által készített eszközöknél sem egyszerű rámutatni egy tárgyra, na ez volt ebből a fajtából az első. Jó, van egy pár amelynél megtehető. De érzésem szerint az "óra" nem az. Mivel igen széles a skála órának nevezhető tárgyakból.
A Wikipédia szerint:
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!