Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az alábbi két feladványnál...

Az alábbi két feladványnál milyen módszerrel lehet a legbiztonságosabban elérni 100 pontot?

Figyelt kérdés

Játékleírás: van 100 pontod, amiből a legkisebb téted minimum 2,5 lehet, maximum pedig 45.

Veszítesz, hogyha elmegy mind a 100 pontod, nyersz, ha elmész 250 pontig!

1. játék: fej vagy írásra kell tenned tétet, nincs más opció.

Milyen módszerrel lehet a legbiztonságosabban, vagy a legnagyobb eséllyel eljutni 250 pontig?

(Az én megoldásom az, hogyha vesztes tétem van, duplázom a következő körben. 2,5-ről indulva, majd 5-10-20-40-“45 vagy ami maradt”)

Így 5-6 esélyem van, és bármelyik körben találatom van, visszajön minden mínusz, és egy kis profit.

Mennyi így az esély eljutni 250 pontig? Van jobb megoldás rá?

2. Játék: pontosan az, mint az előző, de találat esetén nem dupla tét jár, hanem tripla. (Tehát pl. 10 pont tét esetén nem 20 pont jár, hanem 30 pont)

Itt hogyan kellene szétosztani a téteket? Milyen módszerrel lehet a leginkább nyerni?

júl. 27. 23:34
 1/3 A kérdező kommentje:
*a fő kérdést elírtam! Javítva úgy szól, hogy hogyan lehet elérni 100 pontból 250 pontot.
júl. 27. 23:39
 2/3 A kérdező kommentje:

A fej vagy írás pedig adott, rövid távon bármi lehet, hosszabb távra viszont nincs elegendő pont, és limitálva van az egyszeri max 45 pont is.

2. játékban is 50-50% van a fej/írásra, csak ott tripla pontot ér a találat.

júl. 27. 23:41
 3/3 anonim válasza:
A duplázó játék működhet, de semmire sem garancia. Fiatalon kaszinóztam, próbáltam a piros-feketén: láttam 30-nál hosszab tiszta piros és fekete sorozatot is! A kaszinók az ilyen szisztémákból élnek.
aug. 3. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!