Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden négyzet trapéz?

Figyelt kérdés
Azt értem, hogy nem minden trapéz négyzet, mert pl. van olyan trapéz is amelyiknek különböző nagyságú oldalai vannak. Azonban azt nem értem az miért igaz, hogy minden négyzet trapéz, mert csak olyan négyzet van amelyiknek minden szöge és oldala egyenlő, de ilyen trapéz nem létezhet, mert más tulajdonságokkal rendelkezik.

máj. 4. 15:05
 1/6 A nagy Levin ***** válasza:
96%
A trapéz az olyan négyszöget, amelynek van két egymással párhuzamos oldala. Ennek a kritériumnak a négyzet is megfelel.
máj. 4. 15:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert a négyzet olyan négy oldalú sokszög - tehát négyszög - aminek négy egyenlő oldala és négy egyenlő szöge, mégpedig derékszöge van; a trapéz pedig olyan olyan négy oldalú sokszög - tehát négyszög - aminek négy oldala közül kettő egymással párhuzamos - és ez a kitétel érvényes a négyzetre is.
máj. 4. 15:11
 3/6 A nagy Levin ***** válasza:
85%
# Négyszög
máj. 4. 15:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell megérteni, hogy minden négyszögnek van egy konkrét definíciója. Ha ezt a definíciót teljesíti a négyszög, akkor az a négyszög nevezhető annak, aminek a definícióját teljesíti. Hogy egyébként van más tulajdonsága is a négyszögnek, az minket nem érdekel.

Ahogy írták, trapéz az a négyszög, amelynek van 2 oldala, amelyek párhuzamosak. Mivel ez a négyzetben megtalálható, ezért a négyzet nevezhető trapéznak. De, mivel van még más tulajdonsága is, ezért a négyzetet speciális trapéznak nevezzük.

Ez a dolog máshol is látható; például a paralelogramma definíciója az, hogy 2-2 oldala párhuzamos. A téglalapnál ugyanez megfigyelhető, tehát a téglalap is paralelogramma, vagyis a téglalap speciális paralelogramma.

A négyzet egyébként az összes négyzet tulajdonságaival rendelkezik, mondhatni ő a jolly joker a négyszögek között, vagyis ő speciális trapéz/deltoid/paralelogramma/rombusz/téglalap.

máj. 4. 15:24
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A négyzet a trapéznak egy speciális esete. És a matematikus szeretik elnevezni a speciális eseteket. Iskolában általában mindig a speciális eseteket szokták megtanítani, ezért van a fejekben kavarodás. Én speciel nem értek egyet ezzel, szerintem jobb lenne mindenből az általános esetet megtanítani és utána rátérni a speciálisakra.
máj. 4. 20:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Tehát megtanítani először*.
máj. 4. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!