Hány fokban és merre kell dönteni a napóra földbe szúrt rúdját, hogy az óra ne csak mindig pontos legyen hanem árnyékmutatója mindig ugyanakkora legyen?
Figyelt kérdés
ápr. 17. 13:19
2/22 TappancsMancs válasza:
A Nap nem azonos magasságban halad az égen és így nem elég hozzá a napóra árnyékmutatóját méretre igazítani.
https://www.youtube.com/watch?v=WcwdtNWZeys
0:50-től
https://www.youtube.com/watch?v=2QDcq2NpOC8
Egy másik változat:
Kell hozzá egy ívelt számlap és azt is lokálisan lehet csak kimérni, viszont akkor a számlap nem lesz kör alakú.
3/22 TappancsMancs válasza:
4/22 A kérdező kommentje:
És az megoldható hogy pontos legyen mindig, esetleg változó mutató hosszal?
ápr. 17. 14:32
5/22 TappancsMancs válasza:
A pontosságával nem lehet gond, mert a Nap sosem pontatlan. ☺
6/22 anonim válasza:
Csak óraállításkor a skálát el kell tolni 😉
7/22 A kérdező kommentje:
5 folyamatosan változik a nap szöge
ápr. 17. 21:05
8/22 TappancsMancs válasza:
7/ Igen. Írtam is a 2-esben. Válassz ki egy neked megfelelő típust és azzal lehet variálni, hogy olyan legyen amit szeretnél - már ha csinálnál egyet.
9/22 A kérdező kommentje:
Én csak egy földbe szólt hozat szeretnék de úgy tudom hogy fogban kell dőlnie valamerre
ápr. 18. 11:09
10/22 TappancsMancs válasza:
Nem kell dőlnie. Az egy lehetőség és van amikor a Sarkcsillagra irányítják, de az nem fontos ahhoz, hogy működjön.
Írd be Youtube-on: sundial time lapse - és nézegess belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!