Hol találok napóra appot a Google térképhez?
Ugye kiszámolni sem olyan vészes, mert a középnapidőt lehet tudni a földrajzi hosszúságból, ez (24 h)*(20,67138°)/(360°) = 1:22:41-cel van az UTC mögött (tehát 0. közelítésben effektíve 23 percet kell hozzáadnod a budapesti téli időhöz), és hogy megkapd a valódi napidőt, ezt kell korrigálnod az „időegyenlettel” ami lényegében egy függvény, ami megmondja, hogy az év melyik napján mennyit késik/siet a nap:
[link] enwp.org/Equation_of_time
--> [link]
Ez alapján holnap még 17 percet kell hozzáadnod, hogy a valódi napidőt kapd.
De például ez a weboldal is megcsinálja neked a számolást pontosabban is, csak arra figyelj, hogy állítsd be a timezone-t mielőtt elkezded: [link] fate.windada.com cgi-bin/SolarTime_en
A koordináták (angolosan, tizedesponttal): 46.55767°, 20.67138°.
Vagy timeanddate.com-on meg tudod nézni mindennapra, hogy pontosan hány órakor delel a nap az adott helyen, és abból is látod a korrekciót:
[link] www.timeanddate.com sun/@46.55767,20.67138
(De nekem gyanús, hogy a T&D is tudhatná mutatni az "apparent solar time"-ot, csak még nem jöttem rá, hogy hogyan/melyik aloldalon… Ha valaki megtalálja, annak köszönöm én is!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!