Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A paksi atomerőmű milyen...

A paksi atomerőmű milyen földeléssel rendelkezik?

Figyelt kérdés
febr. 19. 15:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%
Most komolan szerinted ez a site alkalmas arra, hogy egy erőmű (tetszőleges) nem egyszerű többszörösen összetett földelési rendszerét megtárgyaljuk? Miért nem mész el vagy a BME-OMIKK könyvtárba, vagy iratkozol be egy vill.mérnöki szakra mert ez már az a szint. Minden erőmű esetén a különböző rendszerek fölelését az arra vonatkozó előírások, és műszaki gyakorlat szerint alakítják ki, és ezeket vagy mereven vagy valami megfelelő impedancián keresztül összehozzák általában törekedve arra, hogy ez egy pontban találkozzon csak. De tényleg lényegesen bonyolultabb, mint amit itt le lehet írni ráadásul, ide még csatolni se lehet.
febr. 19. 21:52
 12/15 anonim ***** válasza:
35%

"Válaszod haszontalan és hazugság, hisz legalább egy embert érdekel. Engem."

És vajon hány atomerőműves kérdéssel tervezed még borzolni a Gyakori Kérdések olvasóközönségének az idegeit? Gondolom tucatnyi van még a tarsolyban... :-)

[Csak zárójelben jegyzem meg, hogy én építettem az atomerőművet az Ottóval. A padozatát is én terveztem, meg a felmosást is. Meg a budi fingelszívását is. De még a földelést is. De legnagyobb sajnálatomra egyikről sem mondhatok semmit, mert titoktartási nyilatkozatot kellett tennem. Ez egy különleges, stratégiai fontosságú építmény, és nem mondhatom el, hogyan csináltuk én, meg az Ottó. A Tóth Ottó...]

febr. 19. 21:54
 13/15 anonim ***** válasza:
60%

Nem az ellenállás a fő érdekesség, hanem az, hogy egyenletes, eléggé egyforma legyen a potenciáleloszlás (nyilván ez a szélén nagyobb probléma, mint a közepén.

Az #1 írta jól, bár nem rácsnak hívják, hanem hálónak.

a #11 halandzsája legfeljebb a műszaki Kabarécsütörtökben lenne sikeres.

febr. 20. 16:38
 14/15 EagleHUN ***** válasza:
19%

Nyilván van földelése Paks -nak is akárcsak a többi erőműnek. De ez annyira mégsem függ a teljesítménytől. Főleg nem fogyasztói szempontból.

Mert ugye a távvezetékeken elmegy a 0 vezető is és a transzformátor állomások mindegyikénél le van földelve.

Tehát fogyasztói szempontból te a fázist és a nullát közvetlenül mondjuk pakstól kapod. De a saját földelésed a legközelebbi transzformátor állomás földelésével lesz kapcsolatban.

És ugye az áram minden esetben arra folyik amerre könnyebb neki.

Vagyis ha és amennyiben bármi áram folyna a föld felé ( legtöbbször nem is szokott) a leközelebbi transzformátor állomásnál "felmászik" a távvezeték nulla vezetőjébe.

Remélem érthető hogy így aztán az erőműveknek sem kell akkora nagy gigantikus földelést kiépítenie. Sőt azt is megtippelem hogy Paksnak ugye jelenleg 2-2 blokkja van 1-1 épületben, tehát 2 kisebb földelése lehet. Mindegyik az épület közelében. Sőt tulajdonképpen nem is feltétlenül kellett nekik erre külön pénzt és nyersanyagot költeni, hiszen a hűtővíz be és kivezetések a dunába mennek. Tehát ha ezeknek a csöveknek a Dunába vezető végei közelébe réz bilincseket helyeznek fel és onnan megy a föld vastag réz vezetéke az épületekbe az egy tökéletes és olcsó megoldás lenne.

Szóval az sem biztos hogy leástak ott bármit is földelésnek, mivel könnyebben megoldható nekik ha a Dunába földelnek és az egy irdatlan nagy "földelés" -t jelent ami elér minden Duna sőt a Tiszaparti városokig is.

máj. 28. 11:53
 15/15 anonim ***** válasza:
35%

"Mert ugye a távvezetékeken elmegy a 0 vezető is"

Mert ugye nem megy el. :D

"és a transzformátor állomások mindegyikénél le van földelve."

Nem mindegyiknél.

Nyugtass már meg, hogy csak humorizálsz, mert emlékeim szerint te tanár vagy, és ha ezeket komolyan gondolod, akkor nem értesz hozzá, ami nem baj, de egy nyúlnak is volna annyi intelligenciája, hogy amit nem tud, arról nem nyilatkozik, pláne hülyeségeket.

A többi is az.

máj. 28. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!