Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ma beszéltem egy elektromostöl...

Ma beszéltem egy elektromostöltős telepítős céggekl, és ők azt állítják, hogy a családiházunkhoz nem lehet kiépíteni egyenáramos töltőállomást/panelt?

Figyelt kérdés
Ez igaz? Miért nem lehet? elfelejtettem megkérdezni, csak váltóáramos töltési lehetőségem lenne otthon 3fázisról .
2024. jan. 13. 17:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A 8-as válaszoló leírta a teljesítmény igényt, amit szeretnél.

Csak hogy érzékeld: 18 lakásos társasházban a max. bejövő teljesítmény (ennél többet nem lehet használni, mert ez a maximum) 45kW és Te

80-100kW-ot akarsz csak magadnak, nyilván az autónak.

Az hogy egyen vagy váltóáram a teljesítmény szempontjából mindegy.

Ehhez már trafót is kéne cserélni, már ha a rendszer elviseli a többletet.

Nem biztos hogy van egyáltalán erre lehetőség.

2024. jan. 13. 19:30
 12/19 A kérdező kommentje:
Ohhh ertem! Koszonom! Akkor marad a sima falu toltes otthon :/ azt hittem lehet nalunk is ilyen hiperszuper gyorstolto, ezert kerestem fel egy ilyen ceget! Illetve szerettem volna tudni a hatteret, de ezt leirtatok, koszi
2024. jan. 13. 19:38
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

Amit esetleg megfontolhatsz:

Alanyi jogon jár 32A, idáig maga teljesítmény igény ingyenes, ha fázisonként kérsz bővítéskor 3*16A kiépítést (nem tudom mennyit, lehet-e többet kérni), akkor ca. 6-8kW -ot adhatsz az autónak, de villanyfűtésed nem lehet..

Az Amper bővítés (mondjuk) 3*16A-t jelent, azt egyszer kell megfizetni.

De: Szabványosított óraszekrényt kell beépíteni, ki kell építeni a töltőcsatlakozás helyét és a ház(?) elektromos rendszerének meg kell felelni a hatályos kiépítési feltételeknek, erről a villanyszerelő kell hogy nyilatkozatot adjon.

2024. jan. 13. 20:48
 14/19 A kérdező kommentje:
2023as epitesu a lakas, gondolom a vezetekek is jok,nem?
2024. jan. 13. 20:56
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Jónak valószínűleg jó, csak az a kérdés, milyen teljesítményre méretezték.
2024. jan. 13. 21:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Amit te kérsz, 100kW teljesítmény, az durván 13 átlagos háztartásnak elég lenne. Simán elképzelhető, hogy az adott utcában nincs ennyi tartalék a rendszerben, vagy egyszerűen nem akarják egy embernek kiosztani, hiszen ha még építenek pár házat oda, akkor a többieknek nem jut áram.
2024. jan. 13. 21:28
 17/19 Kólauborkával ***** válasza:
100%

150A-re úgy 95-s vezeték kéne. A házadba kb.: 16-os mehet be, valószínűleg az oszlopon az utcának fut 95-ös…. Szóval nem, több, mint valószínű, hogy a vezetékezésed nem felel meg. A transzformátortól új saját vezetéket kéne kiépíteni és az nem olcsó, főleg, ha a trafóban sincs annyi plusz kiterhelhetőség.

Úgy 5db ház áramát fogyasztanád töltésre, hogy legyen viszonyításod.

2024. jan. 13. 21:41
 18/19 anonim ***** válasza:
90%

13-as vagyok..

Azért nem engedném el teljesen, ha 100kW-ot nem is, de amit javasoltam érdemes lenne utánanézni.

A 3*16A-ra lehet esély, az azért nem horribilis bővítés, lehet bele férne a betápláló rendszerbe nagyobb beavatkozás (újrahúzás) nélkül.

Akkor már csak az óra utáni töltőcsatlakozó kiépítés marad, és azért a 6-8kW már barátságosabb, reggelig közel tele lehet rakni az akkut.

Ha ki tudsz zárni erre az időszakra nagyobb fogyasztót (pl. mosógép), akkor több is lehet annyival (2kW).

2024. jan. 14. 10:09
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Az egyenáram-váltóáram probléma ne zavarjon. Ez úgy működik, hogy felkerül a falra egy tápegység, ami minden esetben 3 fázis váltakozóáram bemenetű. A tápegység ezt alakítja át egyenárammá, mert ez kell az akkupakk gyorstöltéséhez.

A gond az, hogy a sok tíz vagy száz kilowatt teljesítmény nem áll rendelkezésre az átlagos kertvárosi környezetben. Nem erre méretezték az utca elején a trafót és póznákon a villanyvezetékeket.

2024. jan. 14. 10:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!