Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hol tudok venni jódot? Itthon...

Hol tudok venni jódot? Itthoni kisérlethez kellene Vagy valamilyen formában tudok előállítani jódot?

Figyelt kérdés

2024. jan. 3. 17:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Vegyszerkereskedésben, ha van intézményes háttered:

[link]

2024. jan. 3. 17:43
 2/10 Zcom09 ***** válasza:
100%

Nem igazán lehet, legalábbis nem magánszemélyként. A jód egy nagyon hasznos anyag kábítószerek előállítására, ezért a forgalmazása erősen kontrollált.

Egyetlen legális forrása magánszemélyként a patikákban kapható jód tinktúra, amiből viszonylag könnyen kinyerhető. (manapság már csak nagyon kevés patika árusítja)

Ezen kívül külföldi árusítóktól lehet rendelni (pl.: Ebay). Elméletileg ez nem keverhet bajba, mivel a birtoklása nem illegális (ha jól tudom, a pontos szabályozást nem ismerem).

2024. jan. 3. 18:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Zcom09 - annyit még hozzátennék, hogy jód tinktúrát nem igazán lehet kapni, de szerves "Betadine" oldatot szinte mindenhol.

Jó megoldás lehet az, hogy az iskolának hivatalosan adunk egy kis pénzt ajándékba, amit a kémiaszertárra költ el az illetékes személy. Onnan meg már nem probléma elhozni a kérdéses vegyszert, ami fogyó eszköz. Persze ehhez kell egy jó ismerős iskolai alkalmazott.

2024. jan. 3. 18:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
2024. jan. 3. 19:46
 5/10 A kérdező kommentje:
És ezeket a golyókat tudom cseppfolyósítani? Mármint folyékony lúgot készíteni belőle?
2024. jan. 3. 20:06
 6/10 Zcom09 ***** válasza:
100%

Hogy mi? Szerintem itt valamit nagyon összekeversz. Vagy lugol-ra gondolt?

Ha igen az más, az a kálium-jodid vizes oldata, amit elég egyszerű beszerezni.

2024. jan. 3. 20:10
 7/10 Zcom09 ***** válasza:
100%
+ kis javítás nem sima kálium-jodid oldat hanem jód és kálium jodid (alkoholos) oldata. Más néven jód tinktúra. Mint írták manapság nem nagyon lehet gyógyszertárakban beszerezni, de ha jól láttam online rendelhető.
2024. jan. 3. 20:13
 8/10 Tom Benko ***** válasza:
Konkrétan milyen kísérlethez?
2024. jan. 6. 22:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Tom Benko - pervitinhez kell neki - logikus!
2024. jan. 6. 22:08
 10/10 Zcom09 ***** válasza:
100%
@7 Methet akar főzni. később kirakott egy csomó ezzel kapcsolatos kérdést. Aztán megsértődött amikor nem árultam el neki honnan lehet tiszta efedrin venni.
2024. jan. 6. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!