Mai technológiával utol lehetne érni a Voyager űrszondát és ha igen akkor mennyi idő alatt?
Hol élsz? A Föld-Hold távolság 384 000 km, ennyit még egy személykocsi is elmegy!
Azért még a vonatokat, kamionokat is ennek jóval többszörösére találják ki!
#6 Dolgoztam MÁV járműjavítóban, a mozdonyokról nem tudok mondani semmit, de az akkor új IC+ kocsikon dolgoztam. Egy oltári nagy kalap szar, amit manapság gyártanak. Legalábbis az elektronikai részét tekintve, mert én azzal foglalkoztam, de ezek anélkül már nem is üzemképesek. Volt hogy egy pénteki napon az egész csarnokban azon a soron, ahol mi dolgoztunk (3 kocsi fér be egymás mögé, szóval jó nagy csarnokról beszélünk) összesen hárman dolgoztunk, kocsinként 1-1 személy, mert a legelső kocsinak indulnia kellett egy bemutatóra, de még sehol sem tartott a villamos rendszer, úgyhogy péntek reggel felugrott a brigád javarésze a kocsira, elindultak a bemutatóra és menet közben fejezték be. Vagyis hát, próbálták, de esélyük sem volt. Igazából bemutatható volt, mert a hiányzó kábelezés már csak komfort volt. Gyorsan feldobták a paneleket, hogy prezentálható legyen, aztán gondolták majd visszajönnek és befejezik. Ők visszajöttek, a kocsi nem, hanem félretették, bevártak még pár kocsit, aztán szolgálatba is állították. Az az első kocsi sosem lett befejezve. Azóta már biztos időt szakítottak rá, miután még több kocsit leszállítottak és tudták azt az egyet nélkülözni, de pár hétig/hónapig tuti hogy félkészen rohangált. Fizetsz egy IC jegyet és a szaros telefonodat sem tudod feltölteni, elég gáz. :D
Na de a történet lényege röviden, hogy ha a MÁV a felelős, akkor egészen biztosan nem fogja "ennek jóval többszörösét" lefutni. :D
#7 - mivel te közelebb voltál a témához, ezért megkérdezlek:
Szerinted mennyi kilométer után kell a vasúti kerekek futófelületét felszabályozni és kenőanyagot rakni a csapágyazásokba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!