Hogyan tudnék otthon rézből,agyagból önteni kisebb tárgyakat?(egyszerű megoldás)
A probléma ott van,hogy azt meg is kell olvasztani.
Agyagot tuti lehet kapni boltban.
Viszont pl ha ón-t olvasztanék,az könnyen törne.
Azt lehet egy kis szúrólángos öngyújtóval is.
Azon gondolkodtam,hogy rezet mivel tudnék olvasztani.
Néztem ilyen 4 szúrólángos gázos öngyújtót.
Nem tudom hogy működne-e.
Nem nagy dolgokról lenne szó.
De egy villany kemencét nem akarok venni.
Nehézségi sorrendben:
1. bizmut
2. ólom-ón eutektikum
3. ólom
4. cink
5. alumínium
6. sárgaréz, bronzok, stb. ötvözetek
Hibaigazítás:
Bizmut helyett magas bizmuttartalmú Wood-féle ötvözetet akartam írni:
Előnye, hogy ezzel nem égeted össze magad és a környezeted, bár a kadmiumtartalma még okozhat súlyos mérgezést - ha nem vigyázol!
:)
A cink keményebb mint az alumínium nem sokkal.
Még mindig jobb.
4-es! Nekem egy nagyon kicsi olvasztó tégely kéne,de neten csak 2-3kg kapacitású darabokat találok.
Bármi ötlet hogy hogy tudok beszerezni kisebbet?
Mikromennyiségeket csak védőgázas környezetben önthetsz! Megnézted a gázpalackok árát is?
:-)
Csak, mint olvasó kérdezem: Maszkkal, nyitott helyen kell csinálni ilyen műveleteket? Szemüveg kell, hogy a gőz se tehessen kárt a szemben?
Azért a lábadat óvjad majd rendesen kérdező!, mert ha leömlik belőle, akkor a talajon szétföccsenve kaphatsz te is. Rendkívül hamar áthatol a több száz vagy ezer fokos dolog sok mindenen. Papucson, zoknin mindenképp - igaz, kint nem papucsot fogsz ilyen hőmérsékletben viselni... De ez csak amolyan apró tanács, majd ad ő szakmabelibb tanácsokat, hogy hogyan éld túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!