Milyen anyagok okozzák az étel szagát mikor főzzük?
Figyelt kérdés
2023. nov. 4. 12:45
1/5 A nagy Levin válasza:
Jó esetben egy ételnek nem szaga, hanem illata van, amit elsősorban a fűszerekben, zöldségekben, egyéb összetevőkben lévő illóolajok, a hőkezelés során lebomló, átalakuló fehérjék,szénhidrátok, zsiradékok illata, esetleg az egyéb adalékanyagokból felszabaduló illatanyagok okozzák.
2/5 anonim válasza:
Jobbára illékony szerves molekulák, melyekből nagyon sokféle létezik - ahogy az előző már megírta.
3/5 anonim válasza:
Asszem, az észtereket illik még kiemelni, amik akár kis mennyiségben is jellegzetes aromát tudnak adni.
4/5 anonim válasza:
nincs olyan, hogy illat #1. az csak egy eufemizmus. illatoló szerved van a szemed és a szád közt, vagy szaglószerv az esetleg?
5/5 Senior Séf válasza:
Vannak az ún. kénes zöldségek, mint pl a káposztafélék, vannak fűszerek, illóanyagok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!