Mi is az a nulla? Bővebben lent.
Szeretném megtudni, hogy a nulla az természetes szám e vagy nem? És ha az akkor miért az vagy ha nem miért nem? Jólenne ha válaszolnátok rá :)
Köszi
Semmit nem akarok mondani, meggyőzni úgysem fogok senkit.
A véleményemet már elmondtam, és bocs, hogy kissé valóban elragadtattam magam.
Ez a kérdés mindig ezt váltja ki belőlem.
De ma nincs kedvem tovább vitatkozni.
Szép napot mindenkinek :)
Mindkét definíciót használják értelmes emberek, egyik sem jobb a másiknál. Ha két ember valamilyen problémán együttdolgozik, amoi érinti ezt a kérdést, akkor célszerű az elején tisztázni, hogy melyiket használják. Ugyanígy egy könyvben, cikkben, előadáson, ha van jelentősége, az író vagy az oktató az elején szokta tisztázni, hogy ő hogy érti.
Ha viszont csak úgy előkerül egy ilyen kérdés, akkor én a "pozitív egész" vagy a "nemnegatív egész" kifejezést szeretem használni.
Látom az egyik válaszoló összekeverte a "természetes" szó hétköznapi jelentését, a "természetes szám" matematikai definíciójával, szórakoztató volt olvasni az "érvelését".
"Elég felírni a számokat sorban -5-től 5-ig. Ha nem írnál nullát, elég nehéz lenne megmagyarázni, hogy miért nincs semmi a -1 és a +1 között."
Kitűnő érv... olyannyira, hogy nem csak a 0-ról tudhatjuk már egyételműen, hogy természetes szám, hanem a -1,-2... -4-ről is... hisz -5 és 0 közt is lennie kell valaminek.
Nem kell ezt kifigurázni.
Ma nincs kedvem vitatkozni, de elárulom, hogy nekem a -1 is természetes szám. Tudom, hogy senki más nem igy gondolja, de én igen.
Ma már biztosan nem válaszolok, inkább önként elhiszem hogy hülye vagyok. :)
Mik a természetes számok?
A pozitív egész számok és a nulla.
Tehát természetes szám.
A matematikusok nem értenek egyet a definícióban. Sőt, egyes matematikusok opportunisták, vagyis ha kell, természetes szám, ha az kell, hogy ne legyen, akkor nem.
Így például halmazelméletből természetes szám volt, analízisből meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!