Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi is az a nulla? Bővebben lent.

Mi is az a nulla? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szeretném megtudni, hogy a nulla az természetes szám e vagy nem? És ha az akkor miért az vagy ha nem miért nem? Jólenne ha válaszolnátok rá :)

Köszi

2010. okt. 14. 10:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
11%

Semmit nem akarok mondani, meggyőzni úgysem fogok senkit.

A véleményemet már elmondtam, és bocs, hogy kissé valóban elragadtattam magam.

Ez a kérdés mindig ezt váltja ki belőlem.

De ma nincs kedvem tovább vitatkozni.

Szép napot mindenkinek :)

2010. okt. 14. 11:18
 12/22 anonim ***** válasza:
szerintem meg szarul csinálja. úgy szól hozzá, hogy azt hiszi, hogy nagyot mondott közbe meg a semmit fogalmazta magasztosra. ennyit akartam még, aztán átadom a terepet. hátha tud neked valaki érdemben segíteni.
2010. okt. 14. 11:18
 13/22 anonim ***** válasza:
szerintem azért szokás beleérteni, mert ha nem akarjuk beleérteni, akkor egyszerűbb azt mondani, hogy "pozitív egész számok". és ez így egyértelmű
2010. okt. 14. 11:21
 14/22 anonim ***** válasza:

Mindkét definíciót használják értelmes emberek, egyik sem jobb a másiknál. Ha két ember valamilyen problémán együttdolgozik, amoi érinti ezt a kérdést, akkor célszerű az elején tisztázni, hogy melyiket használják. Ugyanígy egy könyvben, cikkben, előadáson, ha van jelentősége, az író vagy az oktató az elején szokta tisztázni, hogy ő hogy érti.

Ha viszont csak úgy előkerül egy ilyen kérdés, akkor én a "pozitív egész" vagy a "nemnegatív egész" kifejezést szeretem használni.

Látom az egyik válaszoló összekeverte a "természetes" szó hétköznapi jelentését, a "természetes szám" matematikai definíciójával, szórakoztató volt olvasni az "érvelését".

2010. okt. 14. 11:25
 15/22 anonim ***** válasza:

"Elég felírni a számokat sorban -5-től 5-ig. Ha nem írnál nullát, elég nehéz lenne megmagyarázni, hogy miért nincs semmi a -1 és a +1 között."

Kitűnő érv... olyannyira, hogy nem csak a 0-ról tudhatjuk már egyételműen, hogy természetes szám, hanem a -1,-2... -4-ről is... hisz -5 és 0 közt is lennie kell valaminek.

2010. okt. 14. 11:51
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell ezt kifigurázni.

Ma nincs kedvem vitatkozni, de elárulom, hogy nekem a -1 is természetes szám. Tudom, hogy senki más nem igy gondolja, de én igen.

Ma már biztosan nem válaszolok, inkább önként elhiszem hogy hülye vagyok. :)

2010. okt. 14. 11:59
 17/22 anonim ***** válasza:
Én úgy tanultam, hogy a pozitív egész számok halmaza és a természetes számok halmaza éppen a 0-ban tér el egymástól. Persze a matekosok vitázhatnak, hogy mit tartsanak egy halmaz tagjának, de szerintem nem nagyon logikus az, ha egy jól definiált és egyszerű nevű halmazt elneveznek egy másik névvel is, tehát így tulajdonképpen ugyanannak a halmaznak két neve van. És mellesleg szerintem - legalábbis didaktikailag - szükség van egy olyan halmazra, ami tartalmazza a pozitív egész számokat és a nullát is, és ha nem természetes számoknak hívjuk, akkor valahogy máshogy kell.
2010. okt. 14. 12:09
 18/22 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezeket hívjuk nemnegatív egész számoknak. Ahogy léteznek nempozitív egész számok is.
2010. okt. 14. 13:21
 19/22 anonim ***** válasza:

Mik a természetes számok?

A pozitív egész számok és a nulla.

Tehát természetes szám.

2010. okt. 14. 19:55
 20/22 anonim ***** válasza:

A matematikusok nem értenek egyet a definícióban. Sőt, egyes matematikusok opportunisták, vagyis ha kell, természetes szám, ha az kell, hogy ne legyen, akkor nem.

Így például halmazelméletből természetes szám volt, analízisből meg nem.

2010. okt. 14. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!