Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi is az a nulla? Bővebben lent.

Mi is az a nulla? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szeretném megtudni, hogy a nulla az természetes szám e vagy nem? És ha az akkor miért az vagy ha nem miért nem? Jólenne ha válaszolnátok rá :)

Köszi

2010. okt. 14. 10:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Nincs eldöntve. Attól függ, hogy a természetes szám definíciójában az van benne, hogy 0 eleme N vagy 1 eleme N. Mindkettővel "működik".
2010. okt. 14. 10:39
 2/22 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, hogy iskolában úgy tanítják, hogy természetes szám és megjegyzik, hogy erről a szakmában is két álláspont van
2010. okt. 14. 10:42
 3/22 anonim ***** válasza:
14%

Én nem vagyok egy matematikus, fogalmam sincs mit tanitanak róla, és miért.

De meggyőződésem, hogy a nulla az egy természetes szám.

Elég felírni a számokat sorban -5-től 5-ig. Ha nem írnál nullát, elég nehéz lenne megmagyarázni, hogy miért nincs semmi a -1 és a +1 között. Hiszen azok különbsége 2, a többi szomszédos számé meg mindig csak 1.

Aki ezzel nem ért egyet, az ostoba, bármilyen matematikai végzetsége lenne is. És tudom, hogy sok ilyen van.

Mielőtt megkérdeznék, a nulla PÁROS szám

2010. okt. 14. 10:51
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
10:51 elég markáns véleményed van, de talán oka van annak, ha erről a matematikusok vitatkoznak. csak bonyolultabb, mint ahogy hozzád eljutott
2010. okt. 14. 10:55
 5/22 anonim ***** válasza:
0%

Persze igy van, de én akkor is teljesen biztos vagyok az igazamban, a 8 általános iskolai végzettségemmel is.

A matematikusok meg vitatkozzanak, de aki mást gondol erről, az ostoba

2010. okt. 14. 10:58
 6/22 anonim ***** válasza:

[link]

wikipedia is foglalkozik ezzel a kérdéssel, ha érdekel.

2010. okt. 14. 11:00
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
10:51 szerintem a fogalmat totál bekeverted, de próbálsz okoskodni. a negatív számokról nem szól a fáma, azokat soha nem is sorolták a természetes számok közé.
2010. okt. 14. 11:02
 8/22 anonim ***** válasza:
13%

Olvastam, de én magamnak jobban hiszek.

A Wikipédia sokminden más kérdésben is rengeteget téved.

A 0 nem is negatív szám

2010. okt. 14. 11:05
 9/22 anonim ***** válasza:
valóban nem az ??? most ezzel mit akartál mondani?
2010. okt. 14. 11:07
 10/22 anonim ***** válasza:

szerintem 59%os stílusparódiát csinál az itteni válaszolókról, és marha jól csinálja.

Szokás kérdése amúgy, hogy beleértik-e a 0-t a természetes számokba, vagy sem, általában majdnem mindig beleértik. Én még nem találkoztam olyannal, aki nem érti bele, pedig azért elég sok matekhoz volt szerencsém.

2010. okt. 14. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!