Apró dolgot hogyan tudnék megvizsgálni, hogy milyen anyagú?
Figyelt kérdés
Egyik ételfutáros kajában ráharaptam valamire, de nem tudom eldönteni hogy kis kődarab, vagy csont, tekintve hogy húsétel. Hogyan deríthetem ki biztosra az anyagát?
Égessem,savazzam vagy egyéb módon?
2023. jún. 8. 15:46
1/3 anonim válasza:
Égesd. A csont szagát felismered, a kőnek meg nem lesz szaga.
2/3 anonim válasza:
Nyomóerővel töréspróba: a kő szétpattan, a csont laposodik, zúzódik.
3/3 anonim válasza:
Laborban kénsavval kezelném, és melegíteném.
Ha csont pezsegne, aztán elroncsolódna a fehérje tartalma részben ammónium szulfáttá.
Ezután nagy mennyiségű tönyény lúggal kezelném, ami felszabadítja az amónium szulfátból az ammóniát, ami felismerhető az erős szúrós ammóniaszagról.
Otthon csak sósavhoz férhetsz hozzá, azzal vagy működne, vagy nem. (Az nem roncsolja olyan jól a fehérjéket és nem is fogja meg olyan jól az amóniát, mint amónium)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!