Valaki meg tudja fejteni ezt a logikai feladványt? Mindig zsákutcába kerülök. Öt ház van, különböző színűek.
Minden házban él egy-egy ember, mindegyik más nemzetiségű. * Az öt tulajdonos különböző italokat fogyaszt, különféle cigarettát szív és más-más állatot tart.Nincs két olyan tulajdonos, aki ugyanazt az állatot tartaná, ugyanazt a cigarettát szívná, vagy ugyanazt az italt inná. * A brit a piros házban lakik. * A svéd kutyát tart. * A dán teát iszik. * A zöld ház a fehér ház bal oldalán van.A zöld ház tulajdonosa kávét iszik.
* Az a személy, aki Pall Mall-t szív, madarat tart.
* A sárga ház tulajdonosa Dunhill-t szív.
* Az az ember, aki középen lakik, tejet iszik.
* A norvég az első házban lakik.
* Az, aki macskát tart, amellett lakik, aki Blend-et szív.
* Az, aki Dunhill-t szív, amellett lakik, aki lovat tart.
* Az, aki Blue Master-t szív, sört iszik.
* A német Prince-t szív.
* A norvég a kék ház mellett lakik.
* Az, aki Blend-et szív, a vizet ivó szomszédja.
A kérdés: Melyik tart halat?
Jesszus.D: Ez még megvan?:)
Én 13 évesen csináltam meg. nagynéném hónapokig szenvedett vele mire elfogadta a segítségünket. ő kis papirokra írt mindent és azokat rakosgadta, mert megunta a radirozás. Fejből most nemtudom, megkeresem, mert van papsiron néhány példányom, megcsinálom, és ahogy tudok jövök. de egyszerűbb táblázatot csinálni.
Nah, megcsináltam. Nekem az jött ki, hogy a Németé a Hal.
Szín: Sárga Kék Piros Zöld Fehér
Nemzettség: Norvég Dán Brit Német Svéd
Cigaretta: Dunhill Blend Pall Mall Prince Blue Master
Ital: víz Tea Tej Kávé Sör
Állat: Macska Ló Madár HAL Kutya
Remélem, így átlátható.:)
Én se tudtam.
Ez Einstein feladványa, és állítólag az emberek 98%-a nem tudja megoldani.
Megoldása itt le van írva:
Amúgy tényleg a német tart halat.
Ilyenkor meg kell kérdezni a HR-st. Úram én is mondok egy találós kérdést: Mi az? Az utcán árulja az az olcsó testét?
-Bizonyára az olcsó prostituáltra gondol.
- Nem talált úram. Az édesannyára gondoltam
D:
7 perc 33 mp alatt csináltam meg, szóval nagyon egyszerű!
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!