Nincsen olyan hely ahol lehet venni minden kémiai kísérlethez való vegyszereket? Pl. Kén, Folyékony hidrogén, Sűrített hidrogén.
Folyekony meg suritett hidrogen??
1. Minek az neked?
2. Hogy tarolnad?
3. Tudod, mi tortent a Zeppelinnel?
Rengeteg hely van, ahol ilyen eszközöket/anyagokat lehet venni. De van néhány feltétele, mint például hogy van rájuk engedélyed. Ilyen okmányt pedig csak olyan ember/szervezet kaphat, akinek/aminek megvan hozzá a szükséges háttértudása.
Az anyagoknak nemcsak a felhasználásuk, hanem a tárolásuk is létfontosságú. Nem hinném, hogy anyukádék örülnének, ha egy közel 0K hőmérsékletű (~-273°C), igen veszélyes anyagot magába foglaló tartályt tartanál a konyhaasztal alatt... Mellesleg mire akarnád használni? Maradj a gyufánál! Azzal legalább csak egy család életét veszélyeztetnéd.
P.S.: Mi az a sűrített hidrogén? Ilyenről még nem hallottam, csak sűrített levegőről...
Hát, amikor olvastam a "miért, tárolása is fontos?" kérdést, rájöttem, hogy neked ezt az infót nem szabadna tudni :D
Igen, elárulom, hogy a sűrített oxigén mérgezést okozhat, ha minden mást kiszorít a szobából, a hidrogénnel meg olyan lazán elfüstölöd a házat, mint a szél. A kén sem olyan dolog, amit a szobádban csak úgy nyugodtan meggyújthatsz, mint egy csillagszórót :)
Szóval igen. Baromi fontos a tárolása :)
próbálj beszerezni folyékony hidrogént. Megnézem mennyiért sikerül. Az a hőmérsékleti kategória már nagyon extrém, vagy óriási nyomás alatt van.
Ilyeneket csak nagyban lehet csinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!