Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Nincsen olyan hely ahol lehet...

Nincsen olyan hely ahol lehet venni minden kémiai kísérlethez való vegyszereket? Pl. Kén, Folyékony hidrogén, Sűrített hidrogén.

Figyelt kérdés
2010. okt. 8. 19:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Folyekony meg suritett hidrogen??

1. Minek az neked?

2. Hogy tarolnad?

3. Tudod, mi tortent a Zeppelinnel?

2010. okt. 8. 19:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom mert a tárolása is fontos?
2010. okt. 8. 19:25
 3/9 Silber ***** válasza:

Rengeteg hely van, ahol ilyen eszközöket/anyagokat lehet venni. De van néhány feltétele, mint például hogy van rájuk engedélyed. Ilyen okmányt pedig csak olyan ember/szervezet kaphat, akinek/aminek megvan hozzá a szükséges háttértudása.

Az anyagoknak nemcsak a felhasználásuk, hanem a tárolásuk is létfontosságú. Nem hinném, hogy anyukádék örülnének, ha egy közel 0K hőmérsékletű (~-273°C), igen veszélyes anyagot magába foglaló tartályt tartanál a konyhaasztal alatt... Mellesleg mire akarnád használni? Maradj a gyufánál! Azzal legalább csak egy család életét veszélyeztetnéd.

P.S.: Mi az a sűrített hidrogén? Ilyenről még nem hallottam, csak sűrített levegőről...

2010. okt. 8. 19:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja bocsánat elírtam igen sűrített oxigén. Hát nem csak érdekel hogy a különböző műsorokba honnan szerzik be pl. a Discoovery-nél a Brainiac, és az Állítólag.
2010. okt. 8. 19:38
 5/9 anonim ***** válasza:
A József körút 65-ben van az Azúr vegyszerbolt ott lehet sok mindent kapni.Sűrített oxigén hegesztőpalackban van 150 bar nyomással.Pld vegyél kalciumkloridot és csinálj párátlanítót a lakásba.
2010. okt. 8. 20:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát, amikor olvastam a "miért, tárolása is fontos?" kérdést, rájöttem, hogy neked ezt az infót nem szabadna tudni :D

Igen, elárulom, hogy a sűrített oxigén mérgezést okozhat, ha minden mást kiszorít a szobából, a hidrogénnel meg olyan lazán elfüstölöd a házat, mint a szél. A kén sem olyan dolog, amit a szobádban csak úgy nyugodtan meggyújthatsz, mint egy csillagszórót :)

Szóval igen. Baromi fontos a tárolása :)

2010. okt. 9. 08:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha bizonyos dolgokat akarsz fagyasztani akkor ahhoz inkább folyékony nitrogént kellene keresned (de szerintem ezt sem tudod beszerezni engedély nélkül), mert az legalább NEM robbanékony. De ezzel is ajánlott szakszerűen, védőfelszereléssel bánni, mert a -193C fokos nitrogén is tud komoly sérüléseket okozni.
2010. okt. 9. 12:01
 8/9 anonim ***** válasza:

próbálj beszerezni folyékony hidrogént. Megnézem mennyiért sikerül. Az a hőmérsékleti kategória már nagyon extrém, vagy óriási nyomás alatt van.

Ilyeneket csak nagyban lehet csinálni

2010. okt. 9. 21:50
 9/9 anonim válasza:
100%
hagyjátok már: a sűrített hidrogént összetéveszti a folyékony oxigénnel meg Braniac, Állítólag azt se tudja mi az a 0 kelvin azt meg főleg enm tudja mi kell a tárolásukhoz tipikus Wikipédiavegyész kétszer elolvasta a cellulóz-nitrát előállítását és már keresi hozzá a salétromsavat(ez csak példa volt) azt meg se merem kérdezni hány éves
2010. okt. 11. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!