Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » SPAM: Milyen laboratóriumi...

Ozmium42 kérdése:

SPAM: Milyen laboratóriumi vegyszereket kóstoltál, és milyen ízük volt?

Figyelt kérdés

Én: kénsav: nagyon savanyú

sósav: nagyon savanyú, de enyhén keserű

Mohr-só (Fe(NH4)2(SO4)2: kezdetben sós, majd inkább keserű, végül, vérszerű utóíz.


2011. máj. 26. 22:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
46%
és miután ezeket megkóstoltad, gondolom levált a nyelved és a nyelőcsöved, ezeket is lenyelted, majd elfolyósodtak a beleid és azóta csak fotoszintetizálsz.
2011. máj. 26. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
A kénsav savanyú, a fagyálló édes (régen így kerestük meg melyik kannában van az akkusav, vagy a fagyálló) a borax sós.
2011. máj. 26. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
A sósav nem keserű, hanem sós izű. A magnézium-szulfát (MgSO4) az ami keserű. A glicerin édes, alkoholos ízű.
2011. máj. 26. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:

A sósav mitől lenne sós? Hiszen sav, savas, savanyú, és nagyon enyhén kesernyés, legalábbis ha híg (kb. 10%-os)


És elfelejtettem, salétromsavat is kóstoltam, de az volt a legrosszabb, ocsmány íze van.


Ui.: nem lett tőlük semmi bajom, mivel nem úgy ittam, mint a vizet, okostojás! :)

2011. máj. 27. 20:28
 5/16 anonim ***** válasza:
A konyhasónak a sós íze a Cl- iontól származik, ezért a vízben oldható kloridoknak sós az íze, pl. NH4Cl, KCl szintén sós ízű. A H+ (H3O+) ionoknak van savanyú íze, ezért savanyúak a savak. Az Mg++ ionnak meg keserű az íze. Lehet, hogy a sósav erős savanyú íze elnyomja az enyhébb sós ízét.
2011. máj. 28. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
Timsó, KAl(SO4)2*12(H2O) Botrányos íze van, egy szemcsét megkóstolsz és máris érzed azt a fanyar, édeskés ízt. :P Fujj
2011. jún. 1. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
A minap ráhúztam a brómosvizes üvegre, finom volt. Bátran ajánlom mindenkinek! ;)
2011. jún. 2. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 Walter_Dornberger ***** válasza:
A sósav nagyon sós ízű, megerősítem és az okok is helyesek.
2011. jún. 2. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
98%
Ne haragudjatok az OFF miatt, de vegyészként szeretném a felhívni valamennyiőtök figyelmét arra, hogy a fogzománc csak a gyenge és híg szerves savak elviselésére felkészült (citromsav, ecetsav, borkősav stb.) de az erős ásványi savak (sósav, kénsav, salétromsav stb.) erősen károsíthatják. Szóval az erős ásványi savak kóstolását még igen erős hígításban sem ajánlom, mert a nyelvedre vett minta éppen a fog belső oldalán lévő zománcot károsíthatja, amit a későbbiekben sem veszel észre, mert belül van...
2011. jún. 2. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
4%
Utolsó téged senki nem kért meg hogy okoskodj!!! kóstóltál vagy sem bazzzzzzzzzzd meeeeeeeeeeg???
2011. jún. 5. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!