Hogy van ez a metek feladat?
Tudom, hogy azt fogátok mondani, hogy hülye vagyok 8.-os létemre, hogy ezt nem tudom kiszámolni, de egyszerűen nem megy, kiszámoltam valamit ami szerintem jó, de mégse. Ez a feladat légyszives mindent írjatok le!
Három testvér közösen vásárolt egy televíziót. A legidősebb éppen annyi pénzt adott a vételárba, mint a másik kettő együtt. A középső feleannyit fizetett, mint a másik kettő együtt.
Mennyibe került a TV, ha a középső tesó, 18 000 Ft fizetett?????
Ők csak egyszerüen hülyék, de ha én készitenék ilyen gépet, szándékosan tennék bele olyat, hogy ne fogadja el a jó eredményt.
Kiválóan lehetne vele mérni, hogy a diák mennyire bízik a saját képességeiben és mennyire a gépben.
írd be hogy 108 000 (57+36+18 ezer)
szerintem csak a feladat végén van összekeverve a középső és a legkisebb testvér
Szóval, meg kell tanulnod matematikailag értelmezni a dolgot:
Három testvér közösen vásárolt egy televíziót. -> három testvér: x,y,z
A legidősebb éppen annyi pénzt adott a vételárba, mint a másik kettő együtt. -> x = y+z
A középső feleannyit fizetett, mint a másik kettő együtt. -> y = (x+z)/2
Mennyibe került a TV, ha a középső tesó, 18 000 Ft fizetett????? -> y=18000, x+y+z=?
Külön leírva ezeket tudjuk:
1. x = y+z
2. y = 18000
3. (x+z)/2 = 18000 => x+z = 36000
(x+z)+y = 18000 + 36000 = 54000
Még ki lehetne számolni külön-külön is, de minek? Nem kéri a feladat... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!