Hogy van ez a metek feladat?
Tudom, hogy azt fogátok mondani, hogy hülye vagyok 8.-os létemre, hogy ezt nem tudom kiszámolni, de egyszerűen nem megy, kiszámoltam valamit ami szerintem jó, de mégse. Ez a feladat légyszives mindent írjatok le!
Három testvér közösen vásárolt egy televíziót. A legidősebb éppen annyi pénzt adott a vételárba, mint a másik kettő együtt. A középső feleannyit fizetett, mint a másik kettő együtt.
Mennyibe került a TV, ha a középső tesó, 18 000 Ft fizetett?????
Középső: 18e
Legidősebb: 27e
legkisebb: 9e Ft
Add össze, oszt annyi!
Ez nem az a feladat hogy a fotülyből ülve nem lehetne bizonyítani a megoldás helyességét. A géped átvert, szerintem ha egyszer hazudott máskor is fog. Egyet(3-at) tudok tanácsolni: dob ki, égesd el vagy verd szét kalapáccsal, mielőtt ő tenné ezt veled. Sosem lehet tudni mire készülnek, bármikor megtámadhatnak bárkit. Sajnos ilyen világban élünk, de ezt el kell fogadni és tovább lépni minden szétvert gép után, legyen az mosógép vagy számítógép. A cél szentesíti az eszközt.
1:x
2:18000
3:z
Felírom egyenletbe
z=18000+x
x+z=36000
behelyettesítve
x+18000+x=36000
2x+18000=36000 /-18000
2x=36000 /:2
x=9000
Tehát az 1 testvér 9000 Ft
2 t 18000 Ft
3 t 27000Ft ez összesen 54000 Ft
Akkor hibás az oldal elmondom mi történt:
Én 8.-os vagyok és készülök a felvételire, a tanártól kaptunk egy oldalt ahol megvannak az eddigi összes központi felvételi adat. A lényeg, hogy ezen az oldalon van egy helyességi ellenőrzés a végén ( konkrétan az oldal: ementor.hu) én ugye beírtam az 54 000,mivel az jött ki és azt írta, hogy hibás, vagyis nem pipálta ki. Aki egyébként megakarja nézni annak elmondom hol található: felvételi azon belül matek, 2005/2 9-es feladat. Nekem is az jött ki ami nektek, tehát az oldal szerkesztője, nem tud számolni.... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!