Gyakorlott gombászok, szakértők: Karin Montag: Gombák könyve mennyire jó határozásra?
Ennyire azért nem kell túltolni a f-szságot - vidéken 2 generációval ezelőtt az emberek nagy része járt gombázni, pedig nem volt gombaszakértő.
Nagyapám, nagyanyám is ismert 2-3 fajta gombát, azokat szedték, amiről nem tudták, micsoda, azt meg nem, egyik se volt gombaszakértő.
70 éven át ették a maguk szedte gombát, soha semmi bajuk nem volt.
Én inkább magyar szerzők könyveit ajánlanám, ha Magyarországon szedett gombát határoznál. Régebbi növényhatározókat is ajánlanék.
Simon Tibor : Baktérium- alga- moha- és gombahatározó című könyve is jó, ebben elég sok kovamoszat is van.
Én szoktam gombát szedni gyakorlatilag általános iskolás korom óta. Van több könyvem is, de ez konkrétan nincs .
Azért írtam a hogy magyar szerzőket ajánlanék mert azokban többnyire a hazai gombák vannak, idegen nyelvből fordított könyvekben azért sok nálunk nem honos gomba is van.
A Simon Tibor könyvet ha nincs meg mindenképp ajánlanàm nem csak a gombák miatt:) baktériumok algák mohák határozására is egész jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!